Snart är det dags. Under helgen, 4-5 maj, arrangeras motorcykelbranschens provkörningsevent Start2Ride på Stora Holm i Göteborgstrakten.

Under Start2Ride arrangerar MC-branschen, tillsammans med i princip alla etablerade MC-märken, en möjlighet att provköra de flesta av de modeller som finns på marknaden i år. Du bokar en tid och betalar för en särskild motorcykel och får möjligheten att provköra den på den aktuella testslingan.

Slingan är drygt tre kilometer lång på Stora Holm (dubbelt så lång som normalt) och drygt 2 kilometer på Gillinge och du hinner under den kvart du har på dig köra den två-tre varv.

Under Start2Ridei ställs krav på köruppförande och klädsel. Du behöver acceptera villkoren och efterleva de regler som gäller för provkörning på banan. Arrangören förbehåller sig rätten att vägra låna ut fordon om du t.ex. kör utan skyddskläder även om det enligt lag räcker med hjälm. Arrangören prioriterar säkerheten.

En provkörningsbiljett är en förutsättning för att kunna provköra motorcyklar. Biljetten och körkort med rätt behörighet måste visas upp vid själva provkörningen.

Start2Ride arrangeras även på Gillinge, strax norr om Stockholm, 11-12 maj 2024.

Länk: Mer info