Försäkringsbolaget Svedea ger fler chansen att förverkliga drömmen om ett motorcykel-körkort. Svedeas jury har nu utsett de sex hojälskare som tilldelas Mc-stipendiet på 20 000 kronor.

– Glädjen när man hittar den där perfekta vägen en solig sommardag är obeskrivlig. Frihetskänslan på två hjul är något vi tycker fler borde prova, även de som kanske inte har förutsättningarna att ta körkort. Det är för dem vi startade Mc-stipendiet tillsammans med Berny Andersson och BA Trafikskola för elva år sedan, säger Stefan Karlsson, affärsansvarig för mc på Svedea.

– Jag känner mig väldigt stolt över att vara en del av Mc-stipendiet och Svedeas resa att bli störst i landet på mc. Framför allt är jag glad att ha fått hjälpa ett 70-tal hojentusiaster att ta mc-körkort. Efter tio framgångsrika stipendier tackar jag för mig och jag vill passa på att rikta ett stort tack till alla inblandade. Jag önskar Svedea lycka till med Mc-stipendiet i sin nya form, säger Berny Andersson, BA Trafikskola.

Årets mottagare av Mc-stipendiet

Stipendiaterna 2023 är väl spridda över landet, från Lund i söder till Umeå i norr:

Amanda Hammarström, Göteborg

Evelina Brännström, Umeå

Filip Möller, Lund

Isabelle Bergqvist, Stockholm

Marja Mörner, Rosersberg

Robin Arnryd, Tumba

– Vi hade rekordmånga sökanden, över 3 000, vilket är jättekul! Juryarbetet var tufft som vanligt, speciellt som det var så många som skickade in bra ansökningar med motiveringar av hög klass. Till sist enades vi om vilka sex som stack ut lite extra. Stort grattis till er! Vi vill också tacka alla andra som sökt och skicka med en önskan att försöka igen nästa gång, avslutar Stefan Karlsson.

Fakta Mc-stipendiet 2023

Mc-stipendiet vänder sig till alla som är över 20 år

Sökande ska ha haft svenskt bilkörkort i minst två år

Ansökningsperiod fram till 28 februari 2023

Omfattar körkortsbidrag upp till 20 000 kronor (trafikskola, körlektioner, prov m.m.)

Mer information finns på Svedea.se/mc-stipendiet.