×

Varning

Joomla\CMS\Filesystem\Folder::files: Sökvägen är inte en mapp. Sökväg: [ROOT]/images/stories/stories/2022/09-SEP/ryvid-anthem

×

Notis

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Ryvid, ett USA-baserat företag som specialiserat sig på innovativ elektrisk mobilitet, har presenterat eldrivna motorcykeln Anthem. 

De första 1 000 enheterna kommer med ett ultralätt monocoque-inspirerat chassi, Ergo-Easy ride höjdjusterbar sadel, integrerad drivenhet och löstagbart/enkelt utbytbart batteripaket för enkel laddning (varför är det inte alltid så? Red. Anmärkning).

Anthem Launch Edition är en personligt anpassningsbar motorcykel, vilket gör att fler kan uppleva motorcykelkörningen i dess mest elementära form. Den uppges klara hastigheter upp till 120+ km/h med en räckvidd på upp till +120km (80 km i sportläge) på en enda laddning och är framförallt utvecklad för pendling och citykörning.

Dess lätta ram är täckt av minimal, elegant kåpa, vilket gör att totalvikten anges till 109 kilogram (79 kilogram utan batteri) med en lastkapacitet på 181 kilogram. Anthem har också en modulär styrstam, justerbar främre och bakre fjädring och en Ergo-Easy ride höjdjusterbar sadel som gör att sadeln kan anpassas elektriskt från 76cm upp till 86cm – vilket möjliggör ett brett spektrum av användare. Dessutom levererar en 4,9-tums TFT-skärm information och nyckeldata såsom hastighet och laddningstillstånd till föraren.

EV:s lätt avtagbara och hjulförsedda litiumjonbatteri på 4,3 kWh kan laddas på tre timmar från ett 220V-uttag. Anthems helt slutna motor och remdrift är inrymd inuti svingarmen, en formgjuten konstruktion i ett stycke med integrerade kylflänsar för maximal effektivitet. Omslutning av motor och remdrift ska också ge förbättrad hållbarhet och minskat underhållsbehov. Motoreffekten är klassad till 72 Nm vridmoment, som överförs med rem till vägen via ett utväxlingsförhållande på 4,7:1 (117T/25T), vilket ska ge upp till 338 Nm hos bakhjulet. Dynamisk energi återvinns också genom regenerativ bromsteknik.

Ryvids Anthem Launch Edition kostar 7 800 $ och kommer att ha en begränsad livstidsgaranti på ramen, två års garanti på kraftpaketet och ett års standard motorcykelgaranti. Leveranser beräknas börja sommaren 2023. Förbeställningar för Anthem Launch Edition kommer att vara begränsade till 1 000 enheter och är endast tillgängliga på www.ryvid.com.

{gallery}stories/2022/09-SEP/ryvid-anthem{/gallery}