Moto Guzzis nya fabrik och museum

Moto Guzzi har presenterat planerna för sin nya fabrik, tillsammans med ett museum i italienska Mandello del Lario, där, i exakt ett sekel, varje enskild motorcykel från den italienska tillverkaren har producerats.

På uppdrag av den världsberömda amerikanska arkitekten och designern Greg Lynn kommer ombyggnaden att involvera hela området. Unikt i sitt slag och i sin stil är detta ett futuristiskt projekt: en plats med öppna ytor för allmänheten, en mötesplats för samhället, grundad på kultur, design och mekanik. 

De nya byggnaderna kommer att utnyttja de befintliga strukturerna, där material väljs med stor uppmärksamhet på effektiv energihantering, med bland annat solcellssystem och miljö-hållbara material.

Utbyggnaden av fabrikens produktionskapacitet, för att matcha den konstanta ökningen av efterfrågan, kommer att vara en del av en helt ny strategi för Mandellos layout. 

Förutom den nya fabriken kommer projektet att skapa nya konferenslokaler, samt ett hotell och en restaurang för ett komplett utbud av bekvämligheter för att välkomna besökare från hela världen. 

Arbetet påbörjas i slutet av 2021 och är planerat att slutföras under första halvåret 2025.

Nya Moto Guzzi V100 Mandello visades också upp under evenemanget, i en exklusiv förhandsvisning. Den officiella presentationen av den nya motorcykeln kommer att äga rum den 23 november 2021 på EICMA international motorcycle show i Milano.