Uppdaterade e-fordonstjänster

Transportstyrelsen har uppdaterat flera av sina e-tjänster inom fordonsområdet. Det gäller e-tjänsten där du ser uppgifter om dina egna fordon (tidigare Mina sidor), tjänsterna för att ställa av och på fordon samt tjänsten för att beställa registreringsskylt.

 

De här tjänsterna blir nu responsiva vilket innebär att de automatiskt anpassas efter om du surfar in via dator, mobil eller surfplatta.

Tjänsterna för att ställa av och på fordon, som tidigare har varit två, slås nu samman till en tjänst. Tjänsten anpassar sig till fordonets nuvarande status. När du loggar in för ett fordon som är avställt kan du ställa på det och om fordonet i stället är avställt kan du anmäla att du vill ställa på det. Ytterligare en nyhet i den här tjänsten är att du har möjlighet att få en bekräftelse på din anmälan via mejl.

Under e-tjänsten Dina fordon, som är det nya namnet på tjänsten där du ser uppgifter om dina fordon, har Transportstyrelsen samlat länkar till flera relaterade e-tjänster, bland annat tjänsten för att ställa av och på. I nuläget kräver de tjänsterna en separat inloggning. Om du går vidare till någon av dem, kommer du därför att behöva logga in igen. Inom en snar framtid planerar vi en uppdatering som innebär att du inte ska behöva logga in en gång till. Du kan fortfarande gå direkt till respektive tjänst och då behöver du bara logga in en gång.

De gamla e-tjänsterna kommer att stängas ned. Om du har länkar upplagda till dem måste du peka om länkarna till de nya tjänsterna.

Här hittar du alla e-tjänster inom vägtrafik.