Verge Motorcycles, tillverkaren av eldrivna motorcyklar, släpper en specialversion som är designad av finske F1-legenden Mika Häkkinen.

Verge Motorcycles har slagit sig ihop med tvåfaldige F1-världsmästaren Mika Häkkinen för att designa en specialversion av deras TS Pro elmotorcykel, som kommer att tillverkas i endast 100 exemplar.

Häkkinen och Verge Motorcycles inledde sitt nya samarbete i början av året, när Häkkinen utsågs till företagets Advisory Board. Häkkinen är också en av investerarna i Verge.

Motorcykeln använder företagets TS Pro-modell som grund, med sin navlösa motorn som uppges skapa otroliga 1000 Nm omedelbart vridmoment.

Förutom signaturen har Mika Häkkinen Edition en helt svart fjädring med 120 mm fjädringsväg fram och 106 mm bak.

Sidan av batteriet har en kolfiberram som en nickning till Häkkinens racing-stamtavla, medan resten av ramen har en tunn keramisk beläggning som ska skydda mot repor.

Kraftenheten, som erbjuder 102kW maximal effekt (motsvarande cirka 137 hästkrafter), drivs av ett batteri som kan laddas fullt på 35 minuter och erbjuda föraren upp till 350 kilometer räckvidd, medan en snabbladdning på tio minuter ger runt 10 mils körning.

De 100 enheterna kommer att finnas tillgängliga i hela Europa och kommer att kosta 80 000 Euro.