Kawasaki ha presenterat Ninja ZX-4R, som kommer med en nykonstruerad motor och ram, Modellen får även sällskap av syskonmodellerna Ninja ZX-4R SE- och Ninja ZX-4RR. 

Specifikationerna varierar beroende på marknad, men den kraftfullaste Ninja ZX-4R-versionen kommer med en fyrcylindrig motor som uppges leverera 80 hästkrafter i ett lätt och kompakt chassi för överlägsen kurvprestanda och accelerationskänsla. 

Hjärtat är en nyutvecklad 399 cm3 vätskekyld, fyrcylindrig DOHC-radmotor baserad på teknik från Kawasakis legendariska Ninja ZX-serie av supersportmaskiner, som uppges leverera en maximal effekt på 57 kW (77 PS). Motorn har utformats för att kombinera ett starkt vridmoment på botten och mellanregistret, och stark effekt vid höga varvtal och i alla körsituationer, från vardagligt bruk till aktiv bankörning.

Showas avancerade SFF-BP-framgaffel (Ninja ZX-4R SE- och Ninja ZX-4RR-modellerna erbjuder justering av fjäderförspänningen) är standard. Dessutom har Ninja ZX-4RR-varianten samma typ av Showa BFRC-lite-stötdämpare bak som Ninja ZX-10R.

Bromskraften levereras via φ290 mm semiflytande dubbla skivor fram och radialmonterade monoblock-bromsok, medan bakre bromsskivan är φ220 mm i diameter. 

Elektroniska förarhjälpmedel utgörs bland annat av integrerade körlägen som kopplar samman KTRC (Kawasaki Traction Control) och Power Modes. Med fyra olika körlägen - Sport, Road, Rain och Rider (Manual) - kan föraren enkelt välja lämplig inställning för att passa körförhållandena och hans eller hennes egen körstil. Ninja ZX-4R SE och Ninja ZX-4RR kommer dessutom med en dubbelriktad KQS (Kawasaki Quick Shifter) som möjliggör kopplingsfri upp-/ned-växling.

Instrumenteringen hos Ninja ZX-4R utgörs av en 4,3-tums digital LCD-färgskärm, som bland annat erbjuder ett ban-läge som visar varvtider, växellägen och varvtal från 10 000 rpm och uppåt på ett extra lättöverskådligt vis. Kawasaki RIDEOLOGY-applikationen kan användas för att ansluta till en smartphone för en mängd olika funktioner, inklusive registrering av GPS-ruttinformation och information om fordonets körning.

Kawasaki ZX-4R är planerad att dyka upp i Europa under hösten 2023.