Häromdagen presenterade KTM uppdaterade versionen av 1290 Super Adventure S. Nu har turen kommit till deras extremaste äventyrare, som inte bangar för den mest extrema terrängen. 

Nya 1290 Super Adventure R rullar på Bridgestone AX41-däck som standard och försetts med en uppgraderad 7-tums TFT-instrumentering i färg. Du behöver inte längre planera rutter via KTM-mobilappen, där Turn-by-turn+ -navigeringen nu är programmerbar genom själva instrumenteringen.

Om du vill vara uppkopplad kan du också svara på samtal och logga topp tio av dina favoritnummer, för enkel åtkomst när du är ute och kör. Vid sidan av dessa uppgraderingar får du ett nytt vitt, orange och blått färgschema, som matchas av den orangelackerade fackverksramen av krommolly-stål.

För övrigt är hjärtat samma 1301cm3 V-twin-motor som tidigare, med 160 hästkrafter och 138 Newtonmeter vridmoment som bäst, vilken matas av en 23-liters bränsletank, och har 15 000 km serviceintervall. 

På plats sitter också 21/18-tums trådekrade hjul, justerbar WP XPLOR-fjädring, med en 48mm cartridge-framgaffel, som precis som Xplor PDS-stötdämparen bak erbjuder 220 mm fjädringsväg. Här finns också Bosch 10.3ME 6D lutnings-vinkelsensor, som levererar och kontrollerar traction control, wheelie control, kurvtagnings-ABS, farthållare, flera körlägen (för såväl landsväg som offroad) och andra förarhjälpmedel.

LÄNK: Mer om KTM 1290 Super Adventure R 2023