Till 2023 års säsong kommer hardcord-offroadmaskinen KTM 890 Adventure R med ett antal tekniska och elektroniska uppdateringar som ska bättra på dess redan suveräna offroadprestanda.

R-versionen av KTM 890 Adventure är tveklöst en av de bästa adventure-motorcyklarna för alla som är ute efter att njuta av seriös grussmisk och offroadkörning.

KTM 890 ADVENTURE R kommer med fullt justerbar WP XPLOR-framgaffel och en WP XPLOR PDS-bakstötdämpare, där grundinställningen har inspirerats av den hos KTM 450 RALLY, som ska bidra till förbättrad långfärdskomfort. Ytterligare detaljer hämtade från KTM 450 RALLY är den omdesignat kåpglas, sidokåpor och bränsletank, vilket ska ge förbättrad aerodynamik och ergonomi, samt förbättra skyddet mot väder och vind och bättra på motorcykelns redan fenomenala smidighet. Modellen kommer med hög framskärm och ny hasplåt.

Den nya 5” TFT-instrumenteringen — som kommer med USB-C-utgångar — har ett helt nytt utseende med färgade symboler och intuitiv grafik som ska möjliggöra enkel navigering genom menyerna. Dessutom finns ett utvecklat turn-by-turn navigationssystem på plats, som gör att föraren kan välja önskad destination bland sina senaste val. En ny uppringningsfunktion underlättar även att utföra favoritsamtal, förlagrat med maximalt 10 nummer, eller möjligheten att ringa ett av de 10 senast uppringda numren.

För att ta elektronikpaketets mjukvaru- och hårdvarupotential till nästa nivå, har KTM även inkluderat nästa generations ABS-styrenhet som inhämtar data från 6D-sensorn – som kontinuerligt informerar CMU-enheten om aktuell vinkel, stigning, hastighet och motorcykelns status — för att alltid tillse att rätt mängd bromskraft portioneras ut för en given situation. Förare som väljer att prova motorcykelns fulla potential utanför allfartsvägarna kan dra nytta av OFFROAD ABS som en integrerad del av OFFROAD MODE, eller tillvalet RALLY MODE, utan att behöva välja OFFROAD ABS separat.

2023 års KTM 890 ADVENTURE R kommer med offroadorienterade däcken Mitas ENDURO TRAIL+.

Som extra bonus kommer även KTM 890 ADVENTURE R med ett nytt DEMO MODE, som gör att alla förare kan dra nytta av samtliga elektroniska tillval under de första 1 500 kilometerna, innan föraren bestämmer sig för vilka funktioner som eventuellt ska köpas.

2023 KTM 890 ADVENTURE R – HÖJDPUNKTER

// Omdesignad kåpa inspirerad av KTM 450 RALLY

// Ny vindruta som erbjuder förbättrat luftflöde

// Omarbetade fjädringsinställningar för ökad långfärdskomfort

// Uppgraderad 5” TFT-instrumentering med USB-anslutning & nya symboler

// Förbättrade ABS-komponenter med ny modulator (9,3 MP)

// OFFROAD ABS kopplat till OFFROAD MODE & (tillval) RALLY MODE

// Nya och mer offroad-orienterade däck (Mitas ENDURO TRAIL+)

// Uppdaterat turn-by-turn + navigationssystem

// Introduktion av DEMO MODE-funktionen

// Styromkopplare med varningsblinker

// Ny hasplåt