Kawasaki har presenterat 2023 års Ninja ZX-10R-familj.

Till säsongen 2023 kommer sporthojarna Ninja ZX-10R och Ninja ZX-10RR med med högeffektiva, kompakta LED-strålkastare och TFT-instrumentering i färg som kan kopplas ihop med förarens smartphone tack vare Kawasakis Rideology-app. Andra förarfokuserade funktioner inkluderar farthållare, integrerade förarlägen och KCMF, som ska ge bästa respons och dragkraft i alla körförhållanden. 

Det är ingen hemlighet att båda motorcyklarna har dragit stor nytta av KRT:s (Kawasaki Racing Team) erfarenhet och framför allt den unika insikten hos Jonathan Rea, flerfaldig WorldSBK- mästare. Den 998 cm3 vätskekylda, 4-takts DOHC-motorn med 16 ventiler hos Ninja ZX- 10R uppges erbjuda 203 hk som bäst vid 13 200 varv per minut, medan Ninja ZX-10RR med RamAir-assistans toppar med 214 hk vid 14 000 varv per minut. 

Båda motorcyklarnas kommer med 43 mm inverterade framgafflar med justerbar kompressions- och returdämpning samt möjlighet till justering av fjäderförspänningen. Baktill har båda hojarna horisontellt fjädringssystem samt justerbar kompressions- och returdämpning. Bromsningen framtill sker med hjälp av ett par 330 mm Brembo-skivor med dubbla radiellt monterade Brembo M50-bromsok. 

Inflytandet från tävlingsbanan sträcker sig även till utformningen av den luftkylda oljekylaren som KRT hjälpte till att utveckla. RR-modellen är slipad till ytterligare en nivå jämfört med ZX-10R och har skapats för Superbike med en motor med högre varvtal och en rad exotiska komponenter som ska föra dess prestandapotential till nästa nivå. 

 

Färger 2023: 

Ninja ZX-10R 

  • Pearl robotic white/metallic diablo black 
  • Lime green/ebony 

Ninja ZX-10RR 

  • Lime green