Triumph SPEED TWIN 1200 -2019

Lagom inför 2019 introducerar Triumph helt nya 1200-kubiks Speed Twin till sitt modellprogram av moderna klassiker. Den helt nya Speed Twin bär alla de moderna, anpassade customiserade detaljerna från Street Twin men nu med ännu mer exklusiva premiumdetaljer. Den levererar kraften, vridmomentet och tekniken hos Thruxton R, och ska erbjuda köregenskaper och komfort som Bonneville T120, men med anpassad körergonomi.

Kraften kommer från 1200-kubiks, 8-ventils parallelltwinnen som vi har sett i bruk hos Bobber, Bobber Black och Thruxton-maskinerna men är i det här fallet uppdaterad för modellen, med minskad inre massa, tre körlägen och antispinn (avstängninsbar). Med runt 97 hästkrafter som bäst vid 6750 varv/minut hk och maximalt 112 Nm vridmoment vid 4,950 varv/minut, har den Euro4-kompatibla motorn en lättare vev, högkompressionstopp, dolda katalysatorer och en vridmomentassisterad koppling.

o Dedikerat nytt chassi och fjädring

o 10 kg lättare än Thruxton

o Brembo bromsar och tvillingskivor

o ABS och omkopplingsbar dragreglage

o Bekväm, förlovad körplats med tillgång

låg sitshöjd och pulsförmåga

o Uppdaterad 1200cm3 Bonneville twinmotor med "Thruxton"-anpassning

o Hög effekt över hela varvtalet, med toppeffekt på 97hk @ 6 750 varv/minut

o Maximalt vridmoment: 112 Nm vid 4,950 varv/minut

o Distinkt brittiskt twinljud från dubbla svarta sportljuddämpare

o Sport, Road och Rain körlägen

o LED-belysning, med DRL-strålkastare (på tillämpliga marknader)

o USB-ladduttag

o Startspärr

Triumph Speed Twin 1200 kommer att ha premiär i Skandinavien på MC mässan i Stockholm och Helsingfors. Pris kommer att bli officiellt den 18 januari.

LÄNK: MER INFO OCH FAKTA OM TRIUMPH SPEED TWIN 2019