Arch Motorcycle debuterar på EICMA

I samband med den internationella motorcykelmässan EICMA i Milano, nästa vecka, kommer amerikanska ARCH Motorcycle Company att presentera 3 nya modeller.

ARCH motorcycle grundades av Hollywoodstjärnan Keanu Reeves tillsammans med Gard Hollinger, en välkänd mästerbyggare och veteranhojsfantast.

Keanu Reeves är kanske mest känd från sin medverkan i filmer som "Matrix", "Speed" och "Point Break", för att bara nämna några av de mest kända titlarna på de många filmer som han har dykt upp i. Men Keanu har också en stor passion för motorcyklar.

Arch Motorcycle tilverkar customiserade motorcyklar i Kaliforniens  mest kända stad: Los Angeles. Den första modellen, som lanserades 2015, var KRGT-1. Nästa vecka deltar företaget för första gången i den internationella cykel- och motorcykelutställningen i Milano och presenterar då tre nya modeller på EICMA:s prestigefyllda internationella scen.

ARCH har skapat över 200 unika, egenhändigt tillverkade komponenter, som har använts för att komponera samman KRGT-1, deras första produktionsmodell. Gard Hollinger basar över personalen av hantverkare som monterar varje enhet för hand för att möta kundens ergonomiska och estetiska önskemål. 

Arch Motorcycle har nyligen inlett ett samarbete med Suter Industries för att distribuera dessa nya modeller, inklusive KRGT-1 internationellt, i bland annat Schweiz, Tyskland, Frankrike, Italien, Österrike och Lichtenstein. I nuläget är inga uppgifter om en svensk distributör kända för oss.

Modellerna som gör "världspremiär" på EICMA 2017 är:

2018 ARCH KRGT-1: Den senaste och raffinerade versionen av den första KRGT-1 från 2015, en crusier som ska kunna köras aggressivt men samtidigt vara bekväm attt köra med på långturen. Modellen har fått ny design, men också uppgraderad framgaffel, uppgraderade bromsar med ABS och där modellen lever upp till Euro-4-kraven. 

ARCH 1S: den första produktionsmodellen enkelsving, är vidareutvecklingen av KRGT-1. Denna modell är sportig, med en aggressivare körposition samtidigt som den håller sin cruiserprestanda intakt. CNC-bearbetade aluminiumdetaljer och den stora användningen av kolfiber karakteriserar denna racing-inspirerade motorcykel.

ARCH METHOD143: Med sitt kolfiber ”Mono-Cell-chassi” är upplagan för denna produkt för närvarande begränsad till 23 enheter. Här snackar vi om en exklusiv modell av med en påkostad, handgjord mix av läder, kolfiber och CNC-bearbetad aluminium.