Precis som vi rapporterade förra veckan har Kawasaki visat upp helt nya Z900RS, en ny maskin som återupplivar stilen och känslan från1972 års ikoniska Z1 Super Four 900. Här kan du läsa mer och se en film som visar lite mer av denna moderna klassiker.

 

Den nya modellen har fått namnet Z900RS. Det är en modern klassiker med detaljer som refererar till Z1 - maskinen som inte bara utgjorde ett viktigt steg för Kawasaki som varumärke utan även förändrade synen på motorcykelprestanda i branschen.

Benämnd som “Retro Sport” tack vare sin RS-beteckning har nya Z9000RS noggrant skapats av Kawasakis designavdelning och fabriksingenjörer som en helt ny maskin med grund från nyligen introducerade nakenmodellen Z900.

Även om den nya modellen är utrustad med samma fyrcylindriga, vätskekylda motor som Z900 kommer Z900RS vända sig mot en helt annan typ av motorcykelförare. Z900RS är en motorcykel för de som letar efter en maskin med klassisk design i ett paket kombinerat med hög prestanda och en genuin körkänsla och stil. 

Prestandan från 900-kubiksmotorn bidrar givetvis till kopplingen till Z1 från 1972 med sina 903-kubikcentimeter, men det ska förtydligas att Z900RS är en rakt igenom ny motorcykel med nytt chassi och ny motorspecifikation. Z900RS kommer med strålkastare, blinkers samt bakljus av LED-modell, gjutna ekerhjul, ljuddämpare med ett ljud som sägs se en imponerande ljudupplevelse plus en rad andra detaljer.

Från sitt Z1-inspirerade färgschema och ytbehandlingen av de komplexa detaljerna kombinerar Z900RS dåtid, nutid och framtid ända ner till de polerade topplocken och kylflänsar precis som de som var original på Z1. Och på tal om färgschema, Z900RS kommer finnas i tre färgsättningar under lanseringssäsongen. I tillägg till färgsättningen som är en hyllning av 1972-års Z1 kommer även Z900RS som klassiskt svart med guld och silver pinstripes samt i en modern, cool mattgrön design med häftig 900-grafik.  

Z900RS gjorde sin internationella debut i Kawasakis monter under Tokyo International Motor Show den 25e oktober.