Moto Guzzi-museet i Mandello del Lario har öppnat igen. Det renoverade museet visar upp historien om Moto Guzzi-märket med dess motorcyklar, triumfer och hjältar. 

Museet erbjuder entusiaster en helt nyskapad besöksupplevelse, där den extraordinära motorcykelsamlingen nu är uppdelad i tre stora temaområden med produktionsmodeller, racingmodeller och militära modeller, noggrant ordnade i kronologisk ordning.

Samlingen av sällsynta och fascinerande modeller är den enda i sitt slag globalt och omfattar 160 exemplar som har restaurerats noggrant och minutiöst under de senaste månaderna, en värdefull operation utförd helt och hållet av Moto Guzzis egen personal.

Tillgång till Moto Guzzi-museet är helt gratis och ges genom den berömda röda porten på Via Parodi 63 i Mandello del Lario, Italien, från måndag till lördag.

Måndagar till torsdagar är museet öppet från 14.30 till 16.30 och besök måste bokas i förväg. Fredagar och lördagar är öppettiderna förlängda till åtta timmar, tillträde är fritt från 10:00 till 18:00, och guidade turer är tillgängliga om de bokas i förväg.


Reportage

Fler artiklar

BMW Motorrad har lanserat nya F 900 GS, som ersätter F850GS. Det betyder omfattande förändringar. Inte minst har formatet slimmats och vikten...

Att resa med motorcykel betyder enorm frihet att parkera och stanna i stort sett när som helst utan allt för mycket strul. Nu börjar det dra ihop...

Här hemma i Sverige finns otaliga spännande vägar och resmål. Men för dig som inte kan få nog av läckra, till synes oändligt välkurvade vägar, är en tur i...

Sport

Fler artiklar