Fredagen 12 juni meddelades Svemo beslutet om det kompensationsstöd som RF valt att tilldela förbundet. Svemo mottog närmare 8 miljoner.

Ansökningarna om kompensationsstödet tog lång tid för samtliga berörda i förbundet att sammanställa. Ett gediget arbete lades ner och Svemo förde under hela processen ett nära samarbete centralt med RF.

Med spänning har Svemo väntat på att få besked om utdelningen och resultatet blev över förväntan.

Håkan Leeman, Svemos styrelseordförande:
- Det känns lättande och väldigt positivt att RF i sin fördelning förstått vår situation med hög egenfinansiering. Att vi har tilldelats en procentuellt och reellt sett hög andel av stödet till Specialidrottsförbund är ett tydligt tecken på detta. Det visar också att vägen vi valt med en låg profil offentligt och ett aktivt samarbete med RF internt varit en bra väg att gå.

Svemo har hela tiden varit medvetna om att vi inte kommer få 100% av det önskade beloppet. Det var trots allt 4000 sökande föreningar och 47 förbund som tillsammans hade ansökt om 1 300 miljoner, medan RF av Regeringen fått 500 miljoner att fördela. Men utfallet som blev på närmare hälften av det ansökta beloppet är väldigt tacksamt för Svemo.

Vad gäller elitserien och allsvenskan kommer närmare 5 miljoner att tilldelas av Svemos totalbelopp.

Tony Olsson, Grenchef Track Racing:
- Kompensationsstödet som vi har tilldelats för Elitserien och Allsvenskan i Speedway är väldigt positivt och jag tycker att vi skall vara nöjda med det bidrag vi har fått.

Håkan Leeman, Svemos styrelseordförande:
- Det är givetvis så att ingen som sökt stöd kommer att vara helt nöjd, eftersom de pengar som finns att fördela bara utgör knappt 39% av behovet. Att Elitserien fått en högre andel innebär för mig att man tydligt har sett hur Corona-pandemin drabbat speedway och dess beroende av betalande publik.

Utbetalningarna från RF kommer inledas måndagen den 15 juni och efter det kommer ett administrativt arbete att påbörjas där kompensationen ska bidra till nytta och stötta Svemos verksamhet.

Svemo har idag fått upp hoppet för en bättre säsong. Nu avvaktar vi bara måndagens beslut om RF fördelning till de 91 Svemo-föreningar som sökt stöd.

Läs mer om beslutet:

https://www.rf.se/Nyheter/Allanyheter/coronaslarhartmotforbundochstoraevenemang 

https://www.rf.se/contentassets/291c68f39e3948189ea679f60c59b65c/lista-over-fordelning-till-sf-efter-rs-beslut-11-juni.pdf


Reportage

Fler artiklar

BMW Motorrad har lanserat nya F 900 GS, som ersätter F850GS. Det betyder omfattande förändringar. Inte minst har formatet slimmats och vikten...

Att resa med motorcykel betyder enorm frihet att parkera och stanna i stort sett när som helst utan allt för mycket strul. Nu börjar det dra ihop...

Här hemma i Sverige finns otaliga spännande vägar och resmål. Men för dig som inte kan få nog av läckra, till synes oändligt välkurvade vägar, är en tur i...

Sport

Fler artiklar