Den brittiska trialföraren har återigen vunnit den traditionella skotska Six Days Trial för andra gången i rad på en Gas Gas, i en tävling som präglades av dåligt väder.

Dougie Lampkin, den sjufaldige utomhus-trialmästaren och femfaldige trial-världsmästaren inomhus är den officiella vinnaren av årets skotska Six Days Trial, som ägde rum vid Fort William på Skottland. Gas Gas-föraren hade en positiv trend under hela veckan i en tävling som belönar konsistens, och efter att ha delat ledningen i början, tog han ledningen i solotävlingen under torsdagen och behövde aldrig lämna ifrån sig den gula nummerskylten tills han slutfört de trettio zonerna den sista tävlingsdagen. Den sista zonen, med kraftigt regn, var belägen i staden Fort William, platsen som under mer än 100 års tid varit det globala centrumet för trial under den första veckan i maj.

Detta är den sjunde segern för Gas Gas-föraren, som i och med detta markerade en milstolpe som den mest framgångsrika föraren i historien i den skotska tävlingen.

Dougie Lampkin:
"Det känns ganska speciellt att ha vunnit skotska Six Days Trial för sjunde gången, eftersom det är en mycket svår tävling att vinna bara en gång. De två första dagarna krävdes hårt arbete eftersom min körning inte riktigt var på den nivå jag ville att den skulle vara, men från mitten av veckan och framåt började saker att lira och jag började att känna mig bekväm i de avsnitt som hjälpte mig att öppna upp den ledning som jag lyckades hålla ända till slutet. "