År 2006 infördes enhetsdäck inom bland annat Supermoto VM. Målsättningen har bland annat varit att minska däckskonsumtionen. Samtidigt bidrar det till sportsligt jämnare förutsättningarna, ökar konkurrensen och minskar kostnaderna för teamen och förarna. Under 2010 kommer den italienska däckstillverkaren GoldenTyre att vara den enda däckleverantören för tävlande inom Supermoto VM.

Partnerskapet med GoldenTyre kommer att följa dessa allmänna principer. Den italienska däcktillverkaren kommer att förse förarna i Supermoto VM med särskilda däck med lite hårdare gummiblandning med förhoppning om lång livslängd och friskt sladdande, vilket förhoppningsvis kommer att leda till en ännu bättre show för åskådarna. Dessutom kommer priset på däcken att pressas till förmån för teamens budget.

Youthstream anger att de ser fram emot det nya partnerskapet med GoldenTyre som inleds vid den första av sju GP under 2010 års SuperMoto VM, som körs i Italien den 2 maj.

GoldenTyre drog igång sin verksamhet för 25 år sedan i Bientina (vid Pisa, Italien) som tillverkare av cykeldäck. Med det som grund skapade företaget en solid verksamhet som har expanderat till Motocross och Enduro med början 2001. Varumärket köptes av Buymec, en gren av Cavallini-Donati gruppen, under 2004.

fb_zompetticavallini_big

Youthstream's Vice President Luigi Zompetti och GoldenTyre:s VD, Marco Cavallini.

 

Bolaget är numera ett tämligen känt företag i offroadsegmentet. Först blev företaget känt för sina färgade däck och sedan för sina slanglösa Motocrossdäck – som nu produceras med Kevlar-inlägg. Det nuvarande produktsortimentet omfattar även däck för SuperMoto, Minicross, Enduro, Pit Bikes och Speedway.

-Vi är oerhört glada över vårt utökade partnerskap med Youthstream, som började inom Motocross, och sedan SuperMoto. Vi är tacksamma för detta tillfälle som vi ges och vi kommer att göra vårt yttersta för att uppfylla vår position som exklusiv däckleverantör för SuperMoto VM. Däckens sammansättning vi valt är avsedd att öka sladdandet, för att på så vis bidra till en än mer publikfrianda show. Samtidigt kommer det att minska teamens kostnader eftersom däcken kommer att kosta mindre och hålla längre, förklarar Marco Cavallini, VD för GoldenTyre.

 

Från om med nyår kommer GoldenTyre att importeras till Sverige av www.motoshop.se