Bernd Hiemer skadad i träningsolycka

Hiemer borta från VM-premiären

För ett par veckor sedan träffade undertecknad regerande världsmästaren i Supermoto, som då var laddad till tusen för att försvara titeln i år. Nu ser det dessvärre ut som att Bernd Hiemer kommer att få mycket svårare att försvara sin världsmästartitel i år. Tidigare i veckan skadade sig Bernd Hiemer illa under träningen tillsammans med KTM Miglio-teamet på den italienska Ottobiano-banan.

Landningen efter ett hopp gick fullständigt fel och Hiemer flög över styret, och landade hårt i marken. Det hastiga besöket hos sjukhuset i Milano resulterade inte i några goda nyheter: vänster armbåge och höger handled bruten på flera ställen.

Under torsdagskvällen genomgick Bernd en första operation på sjukhuset i Bad Newstadt, Tyskland. Hiemer har mer än 50 benfragment som flyter runt i hans handled, och läkningsprocesen kommer att ta lång tid.

När jag talar med Bernd berättar han att träningen flöt på bra och tempot var mycket högt. Bernd förklarar att det var efter en snabb sektion med en massa stalp och ett hopp som stötdämparen bottnade och han flög över styret. I olyckan bröt Bernd vänster armbåge, och slog sönder en massa ben i högerhanden.

-Igår blev jag opererad av en specialistläkare här på sjukhuset i Bad Newstadt. Högerhanden är nu fixerad men på måndag ska jag genomgå en mer omfattande operation. Jag kommer sannolikt inte att kunna köra de första GP-tävlingarna, berättar Bernd från sjukhussängen.

 

fastbikes.se önskar Bernd all lycka i hans återhämtning!

 

LÄS INTERVJUN MED BERND HIEMER