Husqvarna har presenterat deras nya 2018 Husqvarna FS 450 - en uppdaterad Supermoto-maskin där Husqvarnas ingenjörer uppges ha inriktat sig på förbättrad motorprestanda, tillsammans med en fräsch design som speglar märkets svenska arv.

Den encylindriga SOHC-motorn hos 2018 års FS 450 har uppdaterats med en helt ny slirkoppling som utvecklats av schweiziska Suter Industries, som ska förhindra instabilitet och hoppande vid häftiga nedväxlingar och inbromsningar hårt in i en sväng, där kopplingen ska säkerställa maximal kontroll för perfekt supermoto-sladdande.

För att ytterligare slipa till den uppdaterade motorns egenskaper kommer FS 450 med en map switch, en omkopplare för olika motorprogram, på styret. Optimerad för enkel hantering, aktiverar även omkopplaren även ”launch control”, för optiamal acceleration vid start. Genom att begränsa mängden kraft till bakhjulet förbättrar systemet greppet hos bakdäcket och minskar risken för förlust av kontroll under hård acceleration.

På plats sitter även ett 44mm Keihin spjällhus, ett avgassystem med inbyggd resonanskammare och en 5-stegad växellåda.

Den uppdaterade motorn sitter monterad inuti den hydro-formade, lasertillskurna och robot-svetsade stålramen, som har-utformats av WP Performance Systems enligt noggrant beräknade parametrar för longitudinell och vrid-flex. Bakramen av komposit är tillverkad av 30% kolfiber för att göra den såväl lätt som stark.

Luftburken är givetvis utformad för maximalt luftflöde och maximalt skydd för luftfiltret. Luftfiltret från Twin Air är lätt att nå för snabba byten, utan verktyg, genom att ta bort den vänstra sidokåpan.

FS 450 kommer med en uppsättning av svarta 16,5"och 17" trådekrade Alpina-hjul fram och bak. De högkvalitativa hjulen matchas med Bridgestone 125/80 och 165/65 R420 R420 slicks för maximalt grepp och smidighet.

Brembo står för bromsarna, med en 310 mm skiva fram tillsammans med ett radiellt monterat 4-kolvsok och en 220 mm skiva bak.

Förutom ny grafisk design har modellen även fått ett nytt sadelöverdrag som ska erbjuda bättre grepp.

2018 års Husqvarna FS 450 kommer att finnas tillgänglig över hela världen från juli 2017 hos auktoriserade återförsäljare av Husqvarna motorcyklar.

LÄNK: MER INFO OM HUSQVARNAS SUPERMOTO-MASKINER