Förutom att visa upp sina nya enduro- och motocrossmaskiner erbjöd Husqvarna även en glimt av framtiden med sin supermoto-prototyp "701" på EICMA i Milano, Italien.

Konceptetcykeln är tydligt identifierbar som en Husqvarna, och visade upp några innovativa idéer samtidigt som den innehåller alla de stora design-elementen hos en påkostad motorcykel. Modellen är alltså inte en modell som kommer att börja säljas inom den närmaste tiden, men ger en visuell indikering av riktningen för Husqvarna-designen, och den filosofi som framtida Husqvarna-modeller kommer att följa.

Husqvarna 701_rear

 

Tekniskt sett kännetecknas Husqvarna 701 av en 690-kubikcentimeters encylindrig 4-taktsmotor, som uppges producera 75 hästkrafter på topp och ett vad Husqvarna menar är ett enastående vridmoment. Chassit består av en lätt fackverksram av krom-mollystål och den senaste modellen av WP-framgaffel och stötdämparteknik. Det högpresterande avgassystem sägs ge Husqvarnan en själfull "sång" medan den senaste versionen av radiellt monterade Brembo-bromsar sägs erbjuda uppseendeväckande bromskraft.

Husqvarna 701

Husqvarnas 701 omfamnar varumärkets 110-åriga historia och siktar vidare in i framtiden.

Vi på Fastbikes.se kommer inte bli det minsta förvånade den dagen då Husqvarna presenterar en 690-kubiks Supermoto redo för att leka med på landsvägen...