Helgens första race i Superbike-VM, på franska Magny-Cours, inleddes under våta förhållanden, men där banan den torkade upp under det 21-varv långa racet.

Både Superpolevinnaren Jonathan Rea (Kawasaki) och näst snabbaste kvalföraren Tom Sykes (Kawasaki) inledde på regndäck vid starten av det första racet men gjorde ett depåstopp och skiftade däck efter att förhållandena förbättrades. Sykes valde då slicks och kom nästan på andra plats, men slutade som trea, som ett resultat av detta. Rea säkrade fjärde plats på en uppsättning av mellanhårda däck.

Hela racet stördes av många förare som rörde sig snabbt fram och tillbaka genom fältet men där tidiga ledaren Sykes ledde under åtta varv. Samtidigt låg Rea på andra plats tills varv åtta, då en torr linje verkad allt mer lockande för varje varv. Då de  förstod att de var tvungna att stanna för däckskifte, körde KRT-förarna in depån tillsammans, och körde ut tillsammans, och tappade ner till lägre topp-tio som en kortvarig konsekvens av deras depåstopp.

Slutligen var det Ducatiföraren Chaz Davies vann race 1, med Michael van der Mark (Honda) som tvåa.

Race 2

Helgens race 2 på Magny-Cours kördes under i stort sett perfekta förhållanden. Aruba.it Racing - Ducatis Chaz Davies stal åter igen showen för att säkra en dubbelseger för femte gången i sin karriär. Kawasaki Racing Teams Jonathan Rea och Tom Sykes bjöd på en otrolig show då de kämpade om pallen för att sluta på andra respektive tredje plats.

Under det första varvet var det Jonathan Rea som drog iväg från Pole för att leda in i den första kurvan, tätt följd av Chaz Davies. Tom Sykes svepte runt andra kurvan för att stjäla ledningen och dra ifrån medan Davies tog andraplatsen. Med tre engelska förare i täten, var det MV Agusta-föraren Leon Camier och Hondas Michael van der Mark som kämpade om fjärdeplatsen.

Sykes var oslagbar längst där framme, och satte ett nytt banrekord tidigt då han pressade sin Kawasaki till dess yttersta gräns, och skapade sig en lucka på flera sekunder ner till Davies och sin teamkamrat Rea. Men det dröjde inte länge innan Rea passerade Davies för att inleda jakten på Sykes.

Under racets sista fem varv pågick en intensiv kamp mellan de två Kawasakiförarna där ledningen växlade mellan Rea och Sykes. I samband med att Sykes gjorde ett omkörningsförsök på Rea fann Davies en öppning och avancerade framåt, upp i ledning, med ett par varv kvar att löra. Väl uppe i ledning behöll han den platsen tills den rutiga målflaggan, för att säkra sin andra seger i den franska deltävlingen. Jonathan rea slutade som tvåa, före Tom Sykes på tredje plats.

Leon Camier slog så småningom van der Mark för att ta fjärdeplatsen med holländaren på femte plats före IodaRacing Teams Lorenzo Savadori på sjätte placering.

Jonathan Rea leder mästerskapet med sina 426 poäng, före Tom Sykes på 378 poäng och Chaz Davies som trea med 345 poäng.

Årets näst sista deltävling i mästerskapet körs 14-16 oktober på spanska Jerez.