Pallplats

I sitt debutrace, i den hårda konkurrensen i World Superbike mästerskapet, lyckades Team Stiggy Racing Honda's Leon Haslam ta en superb tredjeplats i andra WSBK loppet på Phillip Island idag. Efter att ha kört starkt i första racet där han slutade på sjätte plats, lyckades Leon höja ribban ytterligare i andra racet, och ta en härlig tredjeplats.

 

Ett mer genomgripande reportage om Superbike VM kommer att publiceras senare.


-Att hamna på pallen i vårt allra första World Superbike race är fantastiskt och som en dröm. Detta mästerskap är mycket konkurrenskraftigt och detta resultat är ofattbart stor belöning för allt det hårda arbetet teamet har lagt ned under de senaste månaderna. Jag tycker synd om Roby idag eftersom han hade otur att rammas två gånger! Men i dag kommer vi att lägga det bakom oss och fira med lite fest på grund av Leons härliga resultat, sa en mycket glad Johan Stigefelt.

-Det första racet var riktigt bra. Cykeln fungerade bra och jag fick till en bra rytm. Jag var upp till 4:e plats på första varvet och hade några riktigt bra fajter under i stort sett hela loppet. På sista varvet, medan jag låg på sjätte plats, körde jag om Jonathan Rea (Honda), men kunde inte hålla honom bakom mig. Så jag slutade sexa, vilket var en bra start på dagen för oss, sa Leon Haslam efter första racet.

-Jag svävar över månen i dag över vårt fina resultat! Det är första racet för teamet, och att kunna köra hem en pallplats är helt fantastiskt! Teamet och jag har gjort stora framsteg och även om vi fortfarande har mer att ge, är cykeln och teamet onekligen fantastiska. Vi lyckades förbättra cykeln mellan första och andra racet och jag kunde kämpa mig fram till tätkillarna. Vi vet definitivt i vilken riktning vi ska fortsätta under nästa runda i Qatar, sa Leon Haslam efter andra racet.