Söndagens första race i Superbike-VM på italienska Misano World Circuit Marco Simoncelli vanns av Tom Sykes (Kawasaki Racing Team) som förvandlade sitt livs 27:e Pole Position till sin 25:e seger i mästerskapet framför en minst sagt entusiastisk publik.

Sykes knep starten och ledde sedan under racets samtliga 21 varv, för att slutligen köra i mål som segrare före teamkamraten och mästerskapsledaren Jonathan Rea och Chaz Davies (Aruba.it Racing - Ducati SBK Team) som gladde de italienska fans runt om banan med en fantastiskt spännande slutvarvs-duell om andraplatsen. Davies kastade sig förbi Rea i sista kurvan vilket slutade med att drev ut lite väl långt, och åter igen passerades av Rea.

Davide Giugliano placerade den andra officiella fabriks-Ducatin på 4:e plats, efter att den italienska föraren legat tvåa under större delen av racets 21 varv innan han kördes om av de brittiska förarna Rea och Davies under de två sista varven. Han fick däremot lite tröst i form av ett nytt varvrekord, som han satte på varv 3.

Leon Haslam (Aprilia Racing Team - Red Devils) klarade in av att hålla samma höga tempo som under kvalkörningen, utan slutade på femte plats, 0.1 sekunder före Max Biaggi (Aprilia Racing Team) som slutade på sjätte plats i sin comeback. Den sexfaldige världsmästaren bjöd på en hel del spännning, bland annat då han kolliderade med Sylvain Guintoli (Pata Honda World Superbike Team) under första varvet.

Guintoli slutade på nionde plats efter en hård kamp med främst Ayrton Badovini (BMW Motorrad Italia), Michele Pirro (Aruba.it Racing - Ducati SBK Team) som slutade 7 och 8, och hans Pata Honda teamkamrat Michael van der Mark som slutade precis bakom fransmannen på 10:e plats.

Jordi Torres (Aprilia Racing Team - Red Devils) körde i den ledande gruppen innan han kraschade vid kurva 3 under det tredje varvet. Rookie i Superbike-VM var uppenbarligen irriterad på sig själv när han gick tillbaka till depån för egen maskin.

Race 2

Det andra racet i helgens Superbike-VM vanns av Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) efter en racelång kamp med Davide Giugliano (Aruba.it Racing - Ducati SBK Team).

Giugliano tog ledningen på varv 7, och stannade där tills han passerades av Rea med 5 varv kvar. Den nuvarande poängledaren hölls under konstant tryck av den italienska Ducatiföraren, men höll sig i täten hela vägen till må för att säkra sin 11:e seger för året med en segermarginal på 1.290 sekuder. Reas antal dubbel-pallplatser är nu lika med Troy Corsers rekord från 2005 med 16 raka pallplatser under en och samma säsong.

Bakom de två första var det Leon Haslam (Aprilia Racing Team - Red Devils) som slutligen körde i mål som trea, efter en racelång duell med Ducatiföraren Chaz Davies.

Segraren av race ett, Tom Sykes (Kawasaki Racing Team), var stark under första halvan av söndagens andra race för att sedan tappa en aning och slutligen köra i mål på femte plats. Den tidigare mästare slutade strax före Max Biaggi och Jordi Torres, där Aprilia Racing-paret bytte platser med varandra under i stort sett racets samtliga 21 varv.

Ducatiföraren Michele Pirro körde ett ensamt race för att avsluta på åttonde plats före Pata Honda teamkamraterna Sylvain Guintoli och Michael van der Mark.

De sista poängsamlarna i racet var Ayrton Badovini (BMW Motorrad Italia), Niccolo Canepa (Althea Racing), Markus Reiterberger (Vanzon Rehema BMW), Roman Ramos (Team Go Eleven) och David Salom (Team Pedercini).

Kawasakiföraren Jonathan Rea leder mästerskapet på 375 poäng, före teamkamraten Tom Sykes (242 poäng) och Aprilia-föraren Leon Haslam (226 poäng).

Superbike-VM tar nu en månads paus till nästa deltävling på Mazda Raceway Laguna Seca i USA, som körs söndagen den 19 juli.