Kawasakiförarna Tom Sykes och Loris Baz gav teamet en helg att minnas efter dubbla 1-2-resultaten på spanska Motorland Aragon, med Sykes som segrare före Baz i de två 17 varv långa racen i Superbike-VM.

Helgen bjöd på smått makalösa föreställningar från Sykes och Baz då årets andra deltävling avgjordes på Motorland Aragon i Spanien. De två förarna startade från Pole och dominerade därefter helgens två race. Kawasaki leder nu märkesmästerskapet med tio poängs marginal.

Förhållandena var aningen kyligare för race ett, med tanke på den tidiga starten vid klockan 10.30, där Sykes drog iväg för en omedelbar ledning med sin unika körstil. Han slutade som segrare med 4,275 sekunders segermarginal till teamkompisen Loris, efter att ha satt ett nytt varvrekord på 1'57 0,664 under varv två.

Tom kom under större press i race två, då bantemperaturen fördubblats, med Loris som sin ständiga följeslagare. En sen attack från Marco Melandri avböjdes av både Sykes och Baz, efter att den italienska Apriliaföraren kom väl brett i ingången till den sista hårnålen efter en sen bromsmanöver. Tom höll sig framför Loris, och körde i mål med en ynka segermarginal på bara 0.338 sekunder i race två.

David Salom var också i stark form, trots hans senaste handskada, och var andra Evo cykeln i race ett och den främste Evo-föraren i race två, där han säkrade en topp tio-placering.

Årets tredje deltävling i Superbike-VM körs på Assen i Nederländerna den 27 april.