Under slutet av januari var representanter från FIM och Dorna WSBK på besök i EBR-fabriken, i East Troy, Wisconsin (USA). Syftet med besöket var att kontrollera att motorcykelproduktionen lever upp till minimumkravet på 125 enheter, som krävs för att få tillstånd att delta i den kommande säsongen i Superbike-VM. EBR klarade kravet och är nu redo för att göra entré i Superbike-VM, något som dessvärre Bimota ännu inte är...

 


 
Charles Hennekam , FIM:s tekniska koordinator och Motorcykel Homologation Officer var på besök i fabriken tillsammans med Gregorio Lavilla, Dornas WSBK sportchef och träffade Erik Buell, grundaren till Buell och EBR Motorcycles. Under besöket visade Erik Buell besökarna runt i fabriken för det klassiska amerikanska märket. De träffade även ansvariga personer i fabriken för att bekräfta att antalet producerade cyklar hade uppfyllts som planerat. Eric Buell själv bekräftade också att arbetet i beredningen av racingteamet går vidare som planerat.

Teamet kommer att göra sin officiella 2014-bandebut i samband med de officiella testerna den 17-18 februari på Phillip Island, där deras livré kommer att visas upp för allra första gången.