Under förra veckan deltog Hondas toppförare Leon Haslam , Michael van der Mark och Lorenzo Zanetti i ett event hos det engelska idrottsinstitutet, organisationen bakom många av framgångarna för de engelska deltagarna i London-OS 2012. Iillsammans med andra personer Honda-familjen fick de olika tips och råd, och dessutom genomföra ett antal praktiska övningar och tester, med syfte att slipa formen inför 2014 års säsong.

Förarna deltog i olika fysiologiska -och isometriska, styrke-, konditions-tester och analyser, samt ett seminarium om sömnmönster och strategier i samband med idrottsliga prestationer. De data som samlades in från varje förare kommer att sammanställas och användas för att ligga till grund för deras fortsatta utbildning och framställan av personligt anpassade träningsprogram för 2014 års tävlingssäsong.

-Allt vi gör här är att maximera prestanda för idrottare och i dag fick vi en möjlighet att bedöma förarna och se hur vi kan ge dem några program för att förbättra sina resultat på motorcykeln under det kommande året, sa Richard Parker, chef för testverksamheten hos EIS.

- Det har varit en fantastisk dag, och det är underbart att få träffa andra Hondaförare från olika racingdiscipliner. Anläggningarna här är fantastiska och även om jag är van vid konditionstester är det alltid bra att lära sig fler sätt att förbättra sin kondition, sa Leon Haslam.

Van der Mark var minst lika entusiastisk och sa: "Det är verkligen bra att få möjligheten att mätas mot alla dessa andra Hondaförare och det ska bli intressant att få tillbaka resultaten från killarna här för att se hur vi kan förbättra vår fysiska kondition"

-Jag är verkligen imponerad av detta institut, som enbart koncentrerar sig på idrott. Det har varit en riktigt rolig dag men också väldigt intressant att jämföra mitt fysiska tillstånd gentemot andra Hondaförare, sa Zanetti.