Team Pedercinis Kawasaki-förare, svenske Alexander Lundh, hade ingen vidare bra helg på Assen i Holland, där han satsade på fler poäng i årets tredje deltävling i Superbike-VM.

Hela fredagen regnade det och det första torra passet var i samband med lördag morgons kval, och det var i samband med denna körning som Alex vurpade och bröt vänster nyckelben. Frakturen skall opereras i Sverige.

Som vi rapporterat tidigare vanns första heatet av Kawasakiföraren Tom Sykes på ett mycket övertygande sätt, tvåa blev Jonathan Rea två tusendelar före Sylvain Guintoli. I andra heatet vann Eugene Laverty före Sykes med Loris Baz på tredje.

Alex kommenterar helgen:
"Assen är definitivt inte min turbana. De tre senaste åren har det gått åt helvete på ett eller annat sätt. Den här gången kom jag fel in i den snabba chikanen på baksidan. Det gör normalt inte så mycket, för där finns asfalt att åka på, men när jag skulle ut på banan igen i hög fart så stod det vatten i
konstgräset bredvid curbsen och framändan försvann. Det blev en hård landning på vänster axel och huvudet. Cykeln tog mycket stryk och det var nästan bara motorn som klarade sig. Jag hoppas kunna köra på Monza om två veckor. Det ska nog gå bra."