Italienske BMW-föraren Marco Melandri körde till sig en dubbelseger under söndagens Superbike-VM på Brno. idag efter att ha vunnit den andra 20-varv race helgen på Brno.

I första racet var det Marco Melandri som till slut kammade hem segern, före Tom Sykes (Kawasaki Racing Team) och hans lagkamrat Loris Baz som knep tredje pallplatsen (hans första pallplats i mästerskapet).

Sykes chans att ta sig förbi Melandri för att plocka hem segern försvann när han och Jonathan Rea (Honda World Superbike Team) kolliderade i en böj i slutet av racet och Rea kraschade ut under spektakulära former.

Carlos Checa (Althea Racing Ducati) kom på fjärde plats och Eugene Laverty (Aprilia Racing) femte, med Max Biaggi på en avlägsen sjätteplats med sin Aprilia.

I andra racet tog sig Marco Melandri om Kawasakiföraren Tom Sykes (som legat i ledning under lång tid) på sista varvet och hade en tillräcklig lucka på Sykes under de sista böjarna för att den engelska föraren skulle få se sig som två med marginalen 0,140 sekunder till Melandri.

Carlos Checa (Althea Racing Ducati) körde till sig tredje plats i andra racet, placeringen före mästerskapsledaren Max Biaggi (Aprilia Racing) på fjärde plats. Eugene Laverty (Aprilia Racing) kom på femte plats före Chaz Davies (ParkinGO MTC Racing Aprilia) och Leon Haslam (BMW Motorrad Motorsport).

I mästerskapet leder Max Biaggi nu med 271,5 poäng, före Melandri på 250,5 och Sykes på tredje plats med 212,5 poäng. Checa är fyra på 204,5 poäng.