Stiggy till Superbike VM

Den forne svenska GP-föraren Johan Stigefelt startade sitt egna team 2005. Han bestämde sig då för att ställa upp i stentuffa Supersport VM. Nu gör teamet sig redo för nästa nivå, Superbike VM.

Efter fyra framgångsrika säsongen i Supersport VM, är Johan nu redo att ta sitt team till en högre nivå, och kommer att ställa upp med ett team i Superbike VM 2009. Vid sidan om den nya utmaningen i Superbike kommer teamet även satsa vidare i Supersport VM nästa år. I såväl Superbike VM som Supersport VM kommer Stiggy Motorsports ha två förare.

-Jag är verkligen glad över att utöka vårt team genom att göra entré i Superbike VM och fortsätta vårt tajta samarbete med Honda Motor Europe. Nästa år kommer att bli en enorm utmaning för all i teamet, men vi tror att vi är redo för det. Efter fyra års erfarenhet i Supersport-klassen, ser vi fram mot det här nya äventyret. Vi har höga förväntningar och kommer att satsa allt vi kan för att nå våra mål.

Den nu 25 år gamla
Leon Haslam ansluter till Superbike VM tillsammans med Johan Stigefelts team. Trots sin unga ålder är han en mycket erfaren tävlingsförare och har tävlat i såväl 125-, 250- och 500-GP och även brittiska Superbike- och Supersportmästerskapet.
Leon är i skrivande stund tvåa i det brittiska mästerskapet i Superbike, och har vunnit fem av de senaste sju senaste racen.

 

MER OM STIGGY MOTORSPORTS