I helgen kördes Motocrosstävlingar i MX3-VM och MX-EM i finska Vantaa. KTM-föraren Kim Lindström körde till sig en pallplats i det första heatet i MX3. Dessutom kom Calle Aspegren trea i båda heaten i EMX2 med sin KTM, vilket resulterade i en andraplats i GP:t.

 

Helgens race vid finska Vantaa var en lyckosam sådan för flertalet svenskar, som verkade stortrivas i sanden.

Toni Eriksson (KTM) från Finland kammade hem segern i första heatet i MX3, före den spanske Yamahaföraren Carlos Campano Jiminez och den svenske KTM-föraren Kim Lindström. Anders Petterson, även han en svensk på en KTM, kom på nionde plats.

racestart

I andra heatet var det spanske Carlos som var snabbast med sin Yamaha. Den italienske Husqvarnaföraren Alex Salvini var tvåa före finske Toni Eriksson (KTM). I detta heat fick Kim Lindström nöja sig med 6:e plats medan Anders Petterson avancerade till åttonde plats.

 

EMX2

I EMX2 var det svensken Kalle Olsson (Honda) som vann starten och ledde under flertalet varv, samt noterades för heatets snabbaste varvtid (1:54.069). Totalt sett var det belgaren Julien Lieber som var snabbast med sin Suzuki i första heatet. Finske Juuso Matikainen kom tvåa med sin Honda och Calle Aspegren kom trea med sin KTM. Fjärdeplats gick till Jon Söderberg (KTM) från Finland medan femteplatsen kördes hem av svenske Kalle Olsson (Honda). Filip Bengtsson (Honda) kom på 15e plats.

racestart

Andra heatet vanns av Jon Söderberg, före norske Even Heibye (Honda) och Calle Aspegren som körde in på en imponerande tredjeplats och därmed säkrade andraplatsen i GP:t och samlade ihop ytterligare 40 poäng i mästerskapet. Härligt!

presskonf

Calle Aspegren till vänster (till höger om den lika blonda tjejen)...

Filip Bengtsson kom sexa medan Kalle Olsson körde i mål på 20e plats.