Framtidens toppförare?

Nu står det klart att den talangfulle 23-åringen Tom Sykes, från Huddersfield i England, kommer att tävla med nya Yamaha YZF R1 i nästa års världsmästerskap i Superbike. Sykes kommer att ingå i italienska stallet "Yamaha Motor Italia World Superbike Team".

Under året har Sykes visat att han är en förare att räkna med. Vid sidan om sin ordinarie "styrning" i det Brittiska Superbike mästerskapet har han vid två tillfällen varit "wildcard-förare" i Superbike VM. Vid Superbike VM på Brands Hatch kvalade han in som sexa, och på Donington som sjua. I andra racet på Brands Hatch körde han i mål som sexa. Dessutom fick han många att häpna då han körde i mål som tvåa, efter Troy Bayliss, på Donington Park.

ts_portraiths
2007 körde Sykes sitt första år i det brittiska Superbike mästerskapet, och som totalsexa blev han utnämnd till årets "rookie".


-Vi är glada over att kunna erbjuda Tom nästa steg I hans racing karriär tillsammans med Yamaha. Vi är säkra på att han har de kvaliteter som behövs för att vara framtidens stjärnförare på världsnivå, sa Laurens Klein Koerkamp som är chef för Yamahas racingavdelning i Europa.