Max Neukirchner är fortfarande inte kapabel att vara med och tävla på grund av sina skador som han drog på sig i startkraschen på Monzabanan tidigare i år. Team Suzuki Alstare Brux ger därför den begåvade amerikanska Blake Young chansen att visa vad han går för i samband med årets nionde omgång av Superbike VM, som körs på Donington Park i England nu i helgen.

 

Då Max Neukirchner fortfarande är under rehabilitering har Team Manager Francis BATTA beslutat att ge 21-åringen Young chansen att visa vad han går för på East Midlands banan efter samtal med Young och den forne världsmästaren Kevin Schwantz.

Young, från Wisconsin, kör en GSX-R1000 Suzuki för Rockstar Makita Suzuki Factory Racing i årets AMA mästerskap, och har tagit två pallplatser hittills. Totalt ligger han för närvarande på åttonde position.

Han kommer att ansluta tillsammans med den ordinarie Suzukiföraren Yukio Kagayama, som kommer köra trots att han har ett brutet ben i hans högra häl, och den målinriktade japanen har redan trotsat smärtan i det amerikanska racet och nu senast på Misano och är mer inriktad än någonsin på att köra hem en pallplats.

 

-Jag är verkligen glada över att kunna köra för Suzuki Alstare Brux med GSX-R1000 på Donington Park i helgen. Jag har kört racing med motorcyklar så länge jag kan minnas. Jag har alltid velat tävla med Superbikes och i år fick jag chansen att göra det för Rockstar Makita Suzuki team i Amerika. Att nu få möjlighet att köra Superbike VM med Suzuki Alstare Brux teamet i Europa är som en dröm. Jag ser fram emot det och kommer göra det bästa av denna möjlighet, säger en förväntansfull Blake Young inför helgen.