Troy Bayliss testar Ducati GP9 på Mugello

Troy gasar med GP9

I tisdags drog Troy Bayliss sina första tester ombord på Ducati Desmosedici GP9. Testkörningen ägde rum på italienska Mugello vid sidan av Ducatis ordinarie testförare Vittoriano Guareschi.

 

Det var den första turen för australiensaren på MotoGP-maskinen sedan 2006, då han följde upp sin andra mästerskapstitel i Superbike VM genom att delta i det sista MotoGP:t för säsongen i Valencia, och körde hem en sensationell seger före team-kamraten Loris Capirossi.

fb_Bayliss_04

Under tisdagen fick också Bayliss sitt första smakprov på 800cc MotoGP maskinen och hans första bankörning av något slag sedan han avslutade förra årets WSBK-titel-vinnande säsong, och hans legendariska racing karriär, med en dubbelseger i Portimao.

-Det här är första gången jag har kört en motorcykel sedan vi presenterade Ducatis nya 1198 efter slutet av förra säsongen i Portimao", sa Troy Bayliss.


-Det var trevligt
att skaka av lite rost och då Mugello är en sådan fysiskt krävande bana var det ett bra träningspass! Förra gången jag körde en GP-maskin var på Valencia, vilket var den på 990 kubik, men 800-kubikaren saknar inte direkt kraft och idag har jag bara smakat lite på den. Jag ser fram mot att komma tillbaka ut i morgon och på torsdag och i slutet av sessionen ska jag förhoppningsvis kunna ge en del nyttig feedback till Filippo (Preziosi) .