Zemke ersätter Hopkins på Monza

Debut i Superbike VM

Tävlingshelgen på Assen blev en salig blandning av lycka och ledsamheter för Stiggy Racing Honda. Leon Haslam körde till sig en pallplats, medan John Hopkins kraschade och skadade sig så pass att han inte kommer att köra helgens race på Monza. Istället ersätts han av amerikanaren Jake Zemke som framförallt gjort sig känd som en toppförare inom mästerskapet AMA Formula Extreme.

 

jakezemke_detail-Jag är extremt taggad att tävla för Stiggy Racing Honda den här helgen. De har ett förstklassigt team och har haft en del utmärkta resultat. Jag vill passa på att önska "Hopper" en snabb återhämtning och tackar honom och teamet för att jag fick möjligheten till min livs första start i Superbike VM. Jag vill även tacka mitt ordinarie team, Erion Honda och mina sponsorer för deras support, berättar en glad Jake Zemke.


Superbike VM är det tuffaste mästerskapet som finns, och att få starta i mästerskapet är ytterligare ett steg i min karriär. Jag har lyckats bra med racingen i Amerika, men jag ser verkligen fram mot att få göra entré i VM-depån i Superbike. Startfältet är verkligen snabbt och jämnt. Monza-banan har en lång racinghistoria, och jag vet hur passionerade italienarna är av racing. JAg vet att oddsen är mot oss, lära känna en ny motorcykel, en ny bana, nya däck, men jag kommer att ge allt för Stiggy Honda Racing på Monza, fortsätter Jake Zemke.

 


fb_image18-John kommer inte köra de nästföljande två racen, så vi var helt enkelt tvunga att finna en ersättningsförare som passer in i vårt team och struktur. Jag vet att Jake (Zemke) under en tid har försökt få en chans att komma till europa och tävla inom Superbike VM, och jag är riktigt glad över vi är teamet som kan erbjuda honom den chansen, berättar teamchefen Johan Stigefelt.