Honda Racing Corporation har skrivit kontrakt med den spanska föraren Alvaro Bautista, som kommer att ansluta till företagets officiella team med början nästa säsong för att tävla i Superbike-VM.

Bautista, tidigare 125cm3-världsmästare, med 9 MotoGP-säsonger i bagaget och vinnare av 15 WorldSBK-race hittills i sin debutsäsong, är en mycket skicklig, snabb förare som Honda tror och hoppas kommer att bidra starkt till utvecklingen av HRC-projektet i Superbike-VM.

Affären sammanfaller med Hondas beslut att satsa fullt ut på WorldSBK 2020 med vad som förväntas bli en helt ny Honda CBR1000RR Fireblade.

Yoshishige Nomura, HRC: s chef kommenterar:

”Vi är mycket glada över att välkomna Alvaro Bautista till vårt WSBK-raceprojekt för nästa år. Hans ankomst till Hondas racingfamilj understryker vårt starka engagemang för att tävla med full kraft inom varje motorsportkategori, kämpa för att uppnå toppresultat och leta efter de bästa tekniska innovationerna för att erbjuda våra fans och kunder roliga och utmärkta produkter. Alvaro är en mycket snabb, erfaren förare som redan har visat sin starka racingpotential och konkurrenskraft under sina GP-år och i sin första säsong i WSBK-mästerskapet. Vi är övertygade om att han kommer att vara ett betydande bidrag till tillväxten och utvecklingen av vårt projekt i det spännande och utmanande Superbike-världsmästerskapet. ”