Efter ett nio år långt förhållande har Tom Sykes och Kawasaki beslutat att skiljas i slutet av 2018-säsongen.

Efter att ha kört för den japanska tillverkaren sedan 2010, tillbringade Sykes en säsong till att lära känna och utveckla ZX-10R, säkrade sin första pole position på Imola och slutade på 14:e plats i mästerskapet. Året därpå kom hans första seger på Nurburgring, men det var säsongen 2012 som hans Kawasaki-karriär verkligen tog fart. Med 13 pallplatser, fyra segrar och nio pole position under bara ett år, hade Tom verkligen kommit underfund med Ninja-maskinen och var en mästerskapskonkurrent – för att äntligen säkra kronan 2013. 

32-åringen har i skrivande stund säkrat 34 segrar, 106 pallplaceringar och rekordmånga 46-pole position-starter hittills. 

Tom Sykes kommenterar: "Jag känner att tiden har kommit; ögonblicket att förändra min karriär och söka nya utmaningar. Att ha motivationen att pressa dina och motorcykelns gränser blir allt viktigare när du letar efter segern i varje race och jag känner att jag har gett allt jag kan inom KRT. Jag är nu den bästa föraren jag någonsin varit, och jag har erfarenheten och prestandan för att fortsätta vinna. "