Hammarby IF Speedway startar ungdomssektion

Hammarby IF Speedway startar en ungdomssektion, ett strategiskt beslut med sikte mot framtiden. Den 20 maj bjuder klubben in till "prova-på-dag" på banan i Gladö Kvarn.

– Vi ser som vår stora uppgift att inspirera barn och ungdomar, och att ge dem möjligheter att börja träna speedway och på sikt även att tävla. Vår ambition på kort sikt är att Hammarby IF Speedway Ungdom med egna satsningar skall bygga upp ett eget 80cc-lag för Ungdomsserien säsongen 2013.

Hammarby IF Speedway Ungdomssektion ligger nu i startgroparna för ett intensivt år med massor av planerade aktiviteter som prova på, speedwayskola och speedwayläger, för barn och ungdomar mellan åtta och femton år.

Hammarby IF Speedway, Ungdom arbetar med ett helt eget koncept, föreningen skall hålla med motorcyklar och utrustning till alla som vill köra på banan. Tanken är att våra ungdomar ska få låna/hyra utrustning och motorcykel för att kunna delta i våra planerade aktiviteter. En egen inomhusarena för våra barn och ungdomar finns även med i planeringen.

Det viktigaste med denna vår ungdomsverksamhet är att skapa en bredd och en rejäl plattform för speedwaysporten i det unga Stockholm, samtidigt finns naturligtvis ambitionen att vi på sådär 10 års sikt hoppas kunna ge Stockholmarna och Sverige, ett antal Stockholmsförare som kan hävda sig väl i tävlingssammanhang både nationellt och internationellt.

Motto; Utan bredd ingen världsmästare!

 

Den 20 maj med klockan 11-15 bjuder Hammarby IF Speedway in till prova-på-dag för dig som är mellan 8-15 år. 

 

MER INFORMATION : www.bajenspeedway.se