WILD Cards för 2011 är klara
FIM Speedway Grand Prix (SGP) stjärnorna Andreas Jonsson, Nicki Pedersen och Emil Sayfutdinov har alla fått permanenta wild cards för nästa säsongs VM, de får sällskap av polska nykomlingen Janusz Kolodziej.

 


Efter valet av de fyra ”wild cards”, sade BSI Speedway VD Paul Bellamy: "Med bara fyra platser till förfogande, är det aldrig ett lätt beslut för SGP kommittén.

"Andreas Jonsson och Nicki Pedersen är de första att erkänna att de inte har haft någon bra säsong. Men med deras fantastiska bakgrund och obestridliga talang, finns det ingen anledning att de inte skulle kunna vända på detta till nästa år.

"Emil Sayfutdinov har inte fått chansen att visa vad han verkligen går för på grund av sina skador. Men förhoppningsvis är han tillbaka nästa år och kan göra sin bästa säsong.

"När det gäller Janusz har han utan tvivel varit, den bästa föraren i världen vid sidan av SGP i år. Hans framgångar i klubbarna, landslaget och individuellt har varit imponerande och han kommer att vara ett verkligt hot mot sina rivaler om han behåller denna form nästa år. "LINE-UP för 2011 FIM Speedway Grand Prix-serien:
1 Tomasz Gollob Polen
2 Jaroslaw Hampel Polen
3 Jason Crump Australien
4 Rune Holta Polen
5 Greg Hancock USA
6 Chris Harris Storbritannien
7 Kenneth Bjerre Danmark
8 Chris Holder Australien
9 Andreas Jonsson Sverige
10 Nicki Pedersen Danmark
11 Fredrik Lindgren Sverige
12 Emil Sayfutdinov Ryssland
13 Artem Laguta Ryssland
14 Antonio Lindbäck Sverige
15 Janusz Kolodziej Polen
16 Wild Card
17 RESERV
18 RESERV

ERSÄTTARE:
19 Magnus Zetterström Sverige
20 Thomas H Jonasson Sverige
21 Niels Kristian Iversen Danmark
22 Andrey Karpov Ukraina
23 Grigory Laguta Ryssland
24 Simon Stead StorbritannienLyssna

Läs fonetiskt

 

Ordbok - Visa detaljerad ordbok