Svenska roadracingstjärnan Filip Backlund ser framemot att få återvända till legendariska Donington Park denna helgen (16-18e Sep) då Brittiska Superbike mästerskapen går in för sina tre sista helger av 2016.

Donington Park står värd för den tionde deltävlingen i mästerskapet och är en av favoritbanorna på kalendern. Med fem vänster- och sju högersvängar, börjar banan med ”Redgate” innan den sveper nerför snabba ”Craner Curves”. Den närmare 4km långa banan var byggd för att hålla GP (Världs mästerskaps) standard 1985, då de också la till ”Melbourne Loop”, en start och stop sektion med kurvor som är helt annorlunda mot den övriga delen av banan som är otroligt snabb och med stora höjdskillnader. Backlund gillar Donington Park mycket och har gjort väldigt väl ifrån dig i tidigare klasser.

Filip säger: ”Donington är en annan av dem Brittiska banor som jag bara älskar att få tävla på, det är absolut en av mina favoriter av alla banor jag har fått tävla på. Tillbaka under 2013 när jag tävlade i Superstock 1000 klassen så tog jag två pallplatser på Donington samt slog det dåvarande banrekordet. Jag vet att vi kommer att kunna göra väl ifrån oss här dels för att jag tycker om Donington men också för att vi var väldigt starka här i våras på försäsongstesterna. Med våra data från förra deltävlingen på Oulton Park och dem förändringar vi gjort på min Quattro Plant Cool Kawasaki, så har vi en god ide vart vi ska börja någonstans och i vilken riktning vi ska gå åt inför dem två 20-varvs loppen på söndag.”   

Filip känner sig fortfarande lite mörbultad sedan sina två större omkullkörningar på Brands Hatch och även Cadwell Park, Filip’s mål är att komma tillbaka så fit som möjligt och avsluta säsongen starkt innan vinteruppehållet startar.

Ni kan alla följa Filip’s framfart under helgen på hans sociala medier, samt via British Superbike och även Live TV via Eurosport player.

Social media

Facebook: @filipbacklund14

Twitter: @filip_backlund

Instagram: @filipbacklund14

Youtube: Filip Backlund

http://www.britishsuperbike.com/

http://www.eurosport.se/

Donington Park - tidsschema – MCE British Superbike Championship

Friday 16th September: Free Practice 1 at 10:15, Practice 2 at 16:00.

Saturday 17th September: Free Practice 3 at 10:10, Qualifying at 16:02.

Sunday 18th September: Warm up at 09:30, Race 1 at 13:30, Race 3 at 16:30.

Samtliga tider är enligt Brittisk tid