Efter fjolårets succé för KOAN event racing med fokus på tjejer i tyska mästerskapet Moto3 står man nu för expansion och nya utmaningar. KOAN etablerar sig med  ytterligare ett team med fokus på killar, TEAM FUNDRACING som kommer att tävla både i Tyskland och Sverige 2016.

KOAN event racing har sedan starten 2009  haft framgångar med sina racingkoncept, senast 2012 i Svenska Superbike med Tommy Sköld och dessförinnan Nikola Milovanovic. Nu aktiverar man återigen välgörenhetsupplägget i både Tyskland och Sverige. Teamet kommer att under säsongen 2016 representeras av den talangfulle Mattias Ödlund i Yamaha R6-Dunlop Cup i Tyskland och SST 600 hemma i Sverige. Mattias som kommer från tidigare körning för Kawasaki Racing Team Sweden i Speedster-klassen där han blev tvåa i SM. Samt även Markus Adbring som tar klivet upp från Junior Cup där han blev 5:a och kommer att representera teamet i  ADAC KTM Junior Cup i Tyskland.

Teamchef Patrik Bengtsson kommenterar: ”Vi har kontrakterat två talangfulla och lovande förare att bygga vidare på och som har potential och vilja att utveckla sina förarkunskaper med oss på ett seriöst sätt de kommande säsongerna. Markus kommer att köra Junior Cup där det är ca 45 startande varje deltävling och stenhård konkurrens. Här kommer Markus att få den erfarenhet som behövs för att så småningom ta klivet vidare upp till större klasser. Mattias har visat på talang med endast tre år i roadracingsporten att han är mogen för att satsa på internationell karriär med inriktning på de större mästerskapen. R6 Cup är ett bra alternativ och det första året kommer att bli fokus på att lära sig de nya banorna och den nya cykeln för att sedan etablera sig i toppen av mästerskapet. Vi har stort förtroende för dessa unga talanger och ser fram emot den kommande säsongen som inleds med träningsläger i Italien i slutet av Mars och Spanien i början av April”

Teamet, som har förarcoach Katja Poensgen, fd. MotoGP 250-förare och ännu idag snabbaste kvinnan i klassen, med sig på deltävlingarna. Katja kommer att fortsätta utveckla både KOAN event racing och FUNDRACING-förarna det kommande året.


Fundracing är ett välgörenhetsupplägg som drivs av KOAN. Ett CSR-kombinerat sponsorupplägg där delar av teamets intäkter går till utvalda välgörenhetsupplägg. I huvudsak går bidragen 2016 till McDonald Kinderhilfe, Tyska motsvarigheten till Ronald McDonald Barnfond. Största fokus läggs på att ta ut familjerna som bor på husen till de olika arenor Fundracing representerar på, som ett avbrott i deras annars tuffa vardag med riktig VIP hantering under en hel dag.

För mer info www.fundracing.info