Leon Camier, MV Agustas enda fabriksförare i Superbike-VM, har delat sina tankar om hur teamet ska sköta saker i år. Bland annat vill han inte ha Marco Melandri som teamkamrat.

2016 års säsong i Superbike-VM inleds den 28 februari på Phillip Island i Australien. I nuläget verkar det som att Marco Melandri förblir arbetslös, trots att ha testat MV Agusta med lyckat resultat.

Melandri, som har 19 segrar i Superbike-VM, var inbjuden av Forward Racings chef Giovanni Cuzari att testa MV Agustas F4 racemaskin. Melandri var glad och imponerad över motorcyklarna. Dock visade det sig att testkörningen inte var tillräckligt för att övertyga MV Agusta och Forward Racing att ställa upp med en andra förare i mästerskapet.

Och enligt Camier skulle ytterligare en förare i teamet bare leda till negativa konsekvenser.

Leon Camier avslutade 2015 års Superbikesäsong på trettonde plats med 83 poäng, en rejäl bit ner från podiet, medan Kawasakiföraren Jonathan Rea vann titeln med 548 poäng, följt av Chaz Davies och Tom Sykes, med 416 respektive 399 poäng.

Britten erkänner att MV Agusta visserligen fortfarande en hel del arbete att göra med F4 och säger att, innan teamet kan tänka på expansion måste motorcykeln bli betydligt mer konkurrenskraftig.

Han säger också att chassi, motor och elektronik är de viktigaste aspekterna som MV Agusta bör fokusera på. Camier tillägger också att den italienska tillverkaren inte ens har tillräckliga resurser för att ställa upp med två förare i Superbike-VM, och med tanke på nivån på F4-maskinen, skulle en sådan åtgärd vara ett misstag, enligt Camier.

Nu kommer det att bli intressant att se vad som fick Camier att göra sådana uttalanden, och hur hans team kommer att reagera. När det gäller Marco Melandri, kan vi gissa att hans kärlek till Camier inte har ökat, även om Britten inte attackerade eller förolämpade italienaren. Vi gissar på att en fortsättning kommer…