Filip Backlund och Anvil Hire TAG Racing Kawasaki teamet jobbar hårt för att ta sig ur den svacka de befinner sig i just nu. När årets tionde deltävling avgjordes i det British Superbike (BSB) på holländska Assen var det en mycket viktig del som fattades, inkörda poäng.

- Två av tre punkter var "tio-poängare" under helgen. Jag hade otroligt många fans och publik på plats som köade långt för att få autografer och som faktiskt även gav mig presenter och lyckönskningar. Så PR-biten och hur vi integrera med fansen fungerar riktigt bra. Vi hade också en del sponsorer som var på plats och var mycket nöjda med oss. Men det räcker inte med två "tio-poängare" när den tredje biten inte fungerade riktigt, racingen, säger Filip Backlund.

R10 BSB_Assen_TAG_18-09-15_010

Under fredagens träningar kämpade teamet med att få till cykeln och gick mer åt rätt håll inför lördagen, dessvärre kapade man inte lika mycket tid som i förhållande till de övriga teamen och Filip fick nöja sig med 20:e startruta inför söndagens tävlingar.

- Det positiva vi kan ta med oss från första heatet är att vi kunde hålla samma tempo från start till mål, men dessvärre var de jag vill tävla mot något snabbare i början av racet i förhållande till mig, säger Filip Backlund som gick i mål på en 18:e plats.

Filip kom iväg bra i det andra heatet på en upptorkande bana och var tidvis snabbast på banan och var på väg ikapp en klunga med förare framför sig. Tyvärr tog han i lite för mycket i ett parti och körde av, och fick därefter lov att kämpa sin väg upp från sista plats till 20:e över mål.

R13 BSB_Assen_TAG_20-09-15_036

- För stunden känns det lite tråkigt. Jag har själv så mycket mer att ge men det är frustrerande att inte få ut resultaten på banan. Vi jobbar hårt och varje gång jag åker ut ger jag mitt allt men känner att vi för stunden inte har balansen i cykeln så att jag kan ta i ordentligt. Vi har en bra hoj och vi måste som team förstå hur vi ska ställa in den för att kunna åka fort på den. Vi har två helger kvar och vi ska göra allt vad vi kan för att göra ett så bra jobb som det bara går. Det hade varit otroligt kul att få avsluta säsongen med tre "tio-poängare", avslutar Filip med revansch i blicken.

Josh Brookes vann båda heaten på Assen och leder nu mästerskapet med 28 poäng ner till Shane Byrne och hela 41 poäng ner till James Ellison.

Nästa deltävling körs på Silverstone första helgen i oktober. En bana som Filip trivs mycket bra på och har många fina minnen från under sin tid då han tävlade i supportklassen Superstock 1000.