Filip Backlund siktar högt på Cadwell park

Filip Backlund hade en bra helg senast på Thruxton tillsammans med det Brittiska Superbike-mästerskapet, BSB. Nya poäng blev det för honom i båda heaten med en 11e samt 14e plats. Detta trots oflyt i race två där Filip var med och slogs om dem två sista pallplatserna till fyra varv återstod. Nu beger sig nu Filip och hans Team Anvil Hire TAG Racing mot Cadwell Park ”The Mountain” för att ta ytterligare poäng och avancemang i serien.

Cadwell Park bjuder årligen på ett av dem mest spektakulära racehelgerna på den Brittiska racingkalendern. Detta med sektionen på banan som är döpt till ”The Mountain”. Upp emot 40.000 åskådare sitter runt den sektionen på banan bara för att se när motorcyklarna dånar förbi och flyger flera meter långt, vilket normalt sett Roadracing motorcyklar inte gör.

Senaste tävlingshelgen gjorde Filip och hans team bra framsteg och tog ikapp avståndet mot topp förarna vilket syntes på merparten av dem träningar samt kval som kördes. Filip låg inom topp 10 och hade bra känning på årets bästa resultat i andra loppet innan det med fyra varv kvar tog ett snabbt slut där Filip och föraren framför krokade ihop och Filips bromssystem gick sönder.

Efter dem framsteg som gjordes så känner både Filip och teamet att de vill komma ut på banan igen för att ta revansch och även fortsätta jobba mot topp resultat.

Sedan Thruxton’s tävlingshelg har Filip hunnit med mycket fysisk träning men också en del aktiviteter, nu senast med sin långt trogna partner Hello Sweden Team.

Med endast några dagar kvar tills första träningen så fick vi ett snabbt samtal med Filip inför kommande tävlingshelg.

- Jag har gått i snart tre veckor och bara önskat att tiden ska kunna gå fortare. Det har kliat i fingrarna på mig och jag har en otrolig hunger att få komma ut på banan igen och fortsätta vårt hårda arbete framåt. Teamet gjorde ett kanon jobb senast och det är där vi ska ta vid nu och steg för steg ta oss ikapp dem team och förare vi har framför oss.

- Cadwell Park som vi nu beger oss till är en väldigt speciell bana där jag som förare får ta tillbaka mina motorcross takter. En sektion på banan så flyger du ett antal meter både långt och högt vilket ger en helt annan typ av kick, både för oss på banan och på sidan av, säger Filip Backlund inför Cadwell Park.

 

Filips tider för helgen ser ut som följande:

Fredag 21/8FP1 – 10.20-11.05FP2 – 15.00-15.45

Lördag 22/8FP3 – 10.15-11.00Q – 16.05-17.00

Sondag 23/8WU – 09.10-09.25R1 – 12.45 startR2 – 16.15 start

*FP – Free Practice – *Q – qualifying – *WU – Warm Up – *R – Race

Tiderna är enligt Brittisk tidNi kan alla följa Filip och teamets framfart under tävlingshelgen på Filips egna sociala medier, teamets medier samt Live uppdateringar via TV samt internet.

Filips sociala medier:Internet: www.filipbacklund.seFacebook: filipbacklund14Twitter: @filip_backlundInstagram: filipbacklund14Youtube: FilipBacklund

Live uppdateringar samt Live-timing:www.britishsuperbike.com