Lukas Bäckström fortsätter att imponera i roadracingens Superbike-klass. I lördags blev det en andraplats efter en dålig start men under söndagen kom Lukas igen och tog sin andra seger för i år när roadracing-SM kördes i Falkenberg. Lukas gick i mål på sin Yamaha som överlägsen vinnare, 14 sekunder före tvåan.

– Jag hade bestämt mig, nu är det min tur att vinna, säger Lukas. Jag kopplade ur startsystemet och var med direkt i starten den här gången. Jag var först in i första kurvan men blev omkörd. Jag väntade i två varv, kände att jag var betydligt snabbare och tog mig om. Sen drog jag upp en lucka och kunde ta det lugnt på det sista varvet.

Med en tävling som återstår står fajten om SM-titeln mellan Lukas Bäckström och Jesper Hubner. Även om Lukas skulle ta full pott på Sviestadsbanan i Linköping den 19-20 september kan han inte ta titeln av egen kraft, avståndet i poäng upp till Hubner är för stort. Men Lukas har fått tillbaka känslan från 2013 då han blev svensk mästare i Superstock 600 och han kommer inte att ge upp kampen på förhand.

– Jag ligger 14 poäng efter men allt kan hända och jag kan ta igen det i Linköping om det går min väg, säger Lukas. Det viktiga just nu är att jag börjar få tillbaka samma känsla som under 2013 då jag kunde göra vad jag ville på hojen – nu är det jag som bestämmer och om jag vinner det första heatet kan jag sätta Hubner under press inför det andra heatet.