Filip och Brittiska Superbike-mästerskapet BSB har nu nått halvtid. Sex helger är genomförda och lika många återstår. Närmast på kalendern står Thruxton och är den bana som ligger längst söderut i England.

För två veckor sedan hade både Filip och teamet en helg med både upp-och-ner-resultat. Helgen startade väl när Filip direkt var inom topp 10 på första fria träningen innan hans omkullkörning var ett faktum. Därefter hade teamet svårt att komma ikapp de framförvarande med den förlorade bantiden och den ombyggda motorcykeln.

Teamet har nu mellan Brands Hatch och Thruxton hunnit gått igenom Filips motorcykel och även byggt om den till den specifikation den var innan Filip gick omkull senast. En mycket glad och förväntansfull Filip talar ut inför helgen.

- Det känns på ett sätt väldigt skönt att veta att min motorcykel nu är tillbaka som den var tidigare när jag kände att vi gjorde framsteg hela tiden och att jag för varje gång blev mer och mer hemma på motorcykeln. Vi kommer nu till Thruxton som är den absolut snabbaste banan i vår tävlingskalender. Det är en bana som absolut passar min åkstil väldigt väl och där vi ifjol var med och fightades om vinsten så jag ser otroligt mycket fram emot den kommande tävlingshelgen. säger Filip.

Även teamet ser väldigt mycket fram emot den kommande helgen som efter Brands Hatch hade sina två första pall placeringar för 2015 med teamets andra förare, Richard Cooper. Filip som tidigare i år har varit vid flertalet gånger snabbare än Cooper vill nu visa vad han kan och vara den snabbaste föraren i teamet, och även utav dem alla ute på banan.

Helgen startar på fredag den 31/7 med fri träningar ett och två. Lördag väntas kvalificeringar och sedan söndag de två raceheaten.

 

Ni kan följa Filip och teamets framfart under helgen på:

Filips sociala medier:

Internet: www.filipbacklund.se

Facebook: filipbacklund14

Twitter: @filip_backlund

Instagram: filipbacklund14

Youtube: FilipBacklund

 

Live uppdateringar samt Live-timing:

www.britishsuperbike.com