Filip Backlund och BSB går in på andra anhalt fredagen den 19e juni, efter ett närmare sju veckors uppehåll för Filip och de övriga förarna i det Britiska Superbike-mästerskapet så drar tävlingarna igång igen på fullaste allvar den Kommande helgen.

Detta långa uppehåll har legat i Filips och hans team Anvil Hire TAG Racings favör. Under dem tre första tävlingshelgerna så gjorde teamet förbättringar steg för steg med motorcyklarna men har hittills inte riktigt nått upp till dem resultat de jagar.

Innan uppehållet hade teamet tillsammans med sina tre förare tagit fram en plan på vilka delar av motorcyklarna som behövde förbättras. Dessa sju veckor har tagits tillvara och många förändringar samt tester har genomförts, både på och vid sidan om banan.

- Detta uppehåll har varit väldigt bra för oss. Vi har hunnit med att gå igenom all den data och information vi fått under dem tre första tävlingshelgerna. Vi gjorde en plan för hur vi ville förbättra motorcyklarna. Grabbarna i verkstaden har gjort ett toppen jobb. Mer körbar effekt har hittats på botten och mellanregistret vilket vi har sökt. Vi har även gjort stora förbättringar på chassit och jag känner mig mer hemma på motorcykeln nu än hittills under hela säsongen, säger Filip Backlund.

När många i Sveriges befolkning får fira midsommar på hemmaplan så kommer Filip att kämpa och göra allt i sin makt för att nå dem så efterlängtade resultat både han, hans partners och team har sökt hittills under säsongen.

Filips medier kommer att uppdateras under helgens gång så att ni kan följa han och teamets framfart.

Filips sociala medier:
Internet: www.filipbacklund.se
Facebook: filipbacklund14
Twitter: @filip_backlund
Instagram: filipbacklund14
Youtube: FilipBacklund

 Live uppdateringar samt Live-timing:
www.britishsuperbike.com