Nära poäng för Filip Backlund

Utan att ha testat på Oulton Park tidigare i år begav sig Anvile Hire TAG Racing Kawasaki-teamet till banan för att utmana i British Superbike med Filip Backlund, Richard Cooper och Shaun Winfield.

- Vi visste att vi inte skulle ha en lätt första dag men med tanke på förutsättningarna så är jag nöjd. Det gick bra i torrt och jag kände mig bekväm i blött i den andra träningen, säger Filip Backlund.

Filip förbättrade sig över en sekund från fredagen till lördagen och tiden räckte till en 19:e startruta i det första heatet.

- Jag kom iväg så där i starten och redan på det första varvet fick jag köra ut i gräset för att undvika en stor krasch in i den andra chikanen. Jag var verkligen tvärsist men körde upp mig till en 18:e plats innan jag tvingades bryta med en rasad motor, säger en besviken Filip vars bästa tid räckte till en 20:e startplats i heat två.

Teamet gjorde ett utomordentligt arbete med att byta motorn under 90 minuter och med fem minuter tillgodo kunde Filip rulla ut på startplattan samtidigt som mekanikerna fick vänta med att hämta andan tills efter måndagens andra heat.

- Jag kom iväg helt ok och började köra om folk och hade ett jäkligt bra tempo men tyvärr fick jag nöja mig med att se på när Christian Iddon (Bennetts Suzuki) knep den sista poängplatsen mitt framför nästan på mig, säger Filip Backlund som var en tiondel ifrån 15:e platsen och blott fem sekunder ifrån sjätte plats.

Teamet jobbar just nu med att öka körbarheten i motorn då det fattas lite "vrid" i motorn. Chassit rapporterar Filip att de gjort stora framsteg med. När endast fem sekunder skiljer elva förare åt mellan sjätte till 16:e plats gäller det att ha marginalerna på sin sida!

- Jag kan åka fort in och i kurvorna men ut kommer jag inte som jag vill. Vi har alla tre samma problem i teamet så jag hoppas att vi kan ordna till det hyfsat under de sex veckorna vi har på oss till nästa deltävling, avslutar Filip Backlund.

Nästa deltävling körs på Snetterton 19-21 juni.