Start 2 Ride Junior

SMC och Svemo, Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet, gör en gemensam kraftsamling för att fler ungdomar ska få möjlighet att köra MC och lockas till att börja med MC-sport. Rekryteringsprojektet har fått namnet ”Start 2 Ride Junior”.

Sedan tre år tillbaka finns projektet ”Start2Ride” som är ett samarbete mellan trafikskolor, bransch och SMC. Hundratals intresserade har hittills fått chansen att prova att köra motorcykel, under handledning av erfarna trafiklärare.  I år hålls ett stort Start2Ride-arrangemang Gillinge Trafikövningsplats i augusti, men under våren och sommaren ordnar SMC:s distrikt lokala Start2Ride runt om i landet. 

- Vi vet att många går och funderar på det här med att ta MC-körkort men kommer inte riktigt till skott. Därför ordnar vi ”Start2Ride-dagar” då man får låna all utrustning och testa att köra MC. Då ser de att det inte alls är så krångligt. Vi vill att fler ska upptäcka glädjen i att köra motorcykel, säger Jesper Christensen, generalsekreterare i Sveriges MotorCyklister.

Q2mKJoMjFDg3OuTiFWkO

Juniorsatsning 

Nytt får i år är "Start2Ride Junior" som ska locka fler unga in i MC-världen.

- Det här är en gemensam satsning för ungdomar. Vi vill genom projektet ge fler barn mellan 6-16 år möjlighet att prova på att köra MC och börja med MC-sport. Det är en sport för alla, oavsett bakgrund eller kön, säger Therese Hammarberg, projektledare och sektionsledamot Svemo.

Sex stycken Honda CBR125R Repsol har köpts in i ett första steg. Finansiering har skett genom Svemo, SMC, och Ezzos Minnesfond. Klubbar som är medlemmar i Svemo och SMC kan sedan anmäla intresse för att hyra utrustning och konceptet för att genomföra prova-på-dagar för att hitta nya utövare.

”Start 2 Ride Junior” startas upp under 2015 och kommer att vidareutvecklas under de kommande åren.

Målsättningarna med ”Start 2 Ride Junior” är:

  • Att få fler unga som vill ta mc-kort
  • Att få fler unga inom mc-sport
  • Att öka medvetenheten om mc som ett bra miljöval jämfört med bil
  • Att få en jämnare könsfördelning för mc-kort och i mc-sporten

Vill din förening boka ett datum för att genomföra en ”Start 2 Ride Junior”-dag? 
Mejla önskade tillfällena till Svemos Roadracingsektion och få mer information om projektet. 
Kontakt: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Vill du stödja projektet finansiellt eller på annat vis? 
Välkommen att ta kontakt med Roadracingsektionen - Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.