Årets andra tävlingshelg för British Superbike avgjordes på den extremt korta och snabba Brands Hatch Indy-banan som mäter knappt två kilometer i längd. Filip Backlund hade en kämpig helg med tekniska problem.

Anvil Hire TAG Racing Kawasaki-föraren Filip Backlund hade en motig fredag då han inledde med 26:e snabbaste tid bland 34 förare. Under fredagens andra träning byggde Filip upp mer tempo och var nu 17:e snabbast och endast 0,7 sekund ifrån toppen.

Lördagen började bra för Filip som var 14:e snabbast men fortfarande uppger Filip att han kände att det borde gå att skruva upp tempot ytterligare. Dessvärre var kvalet ett av de hårdaste på länge med 20 förare inom sju tiondelar. Filip kvalade in på 20:e plats och var laddad inför att ta årets första poäng i mästerskapet under söndagen.

-Dessvärre fick jag tekniska problem med hojen under det första racet så jag fick bryta, säger Filip Backlund besviket.

Då startuppställningen i det andra racet baseras på förarnas bästa varvtider från det första såg det mörkt ut för Filip Backlund som fick starta absolut sist, från 34:e startruta, då han inte lyckades sätta någon vettig varvtid på grund av de tekniska problemen. Filip körde upp sig 12 platser och var 22:a i mål men klart besviken med helgen.

-Jag hade tempo som hade räckt till en 10-15:e plats i det andra heatet. Självklart är jag besviken men som vanligt så försöker jag lära mig av mina motgångar och gå vidare, säger Filip Backlund som noterade tider som var endast en tiondel ifrån förarna som gick i mål inom topp tio.

Filips teamkollegor Richard Cooper och Shaun Winfield körde in på elfte och femtonde plats respektive 21:a och 29:e plats. Därmed är Cooper fortfarande den enda i teamet som tagit poäng i årets mästerskap.

Nästa tillfälle för Filip att ta sin revansch är på Oulton Park 2-4 maj då Anvil Hire TAG Racing Kawasaki kommer att lägga in ytterligare en stöt för att utveckla cykeln till att kunna utmana inom topp tio.