Filip Backlund har under de tre senaste loppen i British Superbike tävlat för fabriksteamet FFX Yamaha, och stadigt förbättrat sina resultat med en niondeplats som bäst på Holländska banan Assen. Nu bär det av till Brands Hatch och finalhelgen i mästerskapet...

För två veckor sedan tävlade Filip med teamet FFX Yamaha på Silverstone GP där Filip tog ytterligare ett kliv i utvecklingen genom två stadiga resultat. En 13e samt 11e placering och stadigt snabba varvtider på den snabba banan. Efter Silverstones resultat känner Filip att finalhelgen kommer bli ytterligare ett kliv upp i resultat tabellen och ett samlande av mer erfarenhet inför vinteruppehållet.

-       Det är med blandade känslor som jag flyger över till England en sista gång för 2014. Våra tävlingssäsonger håller på under en lång period, start med tester i februari, tävlingar startar i början av april och avslutas i slutet av oktober. Normalt kan jag känna en viss lättnad att nå slutet för att rent mentalt få slappna av men inte i år. Inte nu. Det känns som om vi nyss startade säsongen och jag vill bara ha mer och mer. Tävla mer, köra mer. Vinna race. Säger Filip Backlund inför helgens final race på Brands Hatch.

Teamet åker även dem till Brands Hatch med målet högt uppsatt. Efter Filips starka utveckling under sina tre första tävlingshelger så ser teamet Brands Hatch finalen som ett sista test och lopp för 2014. Under finalhelgen så körs det tre tävlingsheat där det normalt under tävlingshelger körs två. Detta för att maximera och skapa en sista spänning om mästerskapets slutpoäng och platser.

- Denna chans som FFX Yamaha har gett mig genom fyra tävlingshelger i Superbike klassen är jag enormt tacksam för. All denna kunskap och lärdom kan jag nu ta med mig in i vinteruppehållet. Jag vet nu vad det är jag behöver fokusera på och lägga om i träning med mera. Det känns skönt att få ta med mig det och komma tillbaka till 2015 starkare än någonsin. Säger Filip Backlund inför vinteruppehållet.

Helgens deltävlingar kan ses i TV både Live samt i efterhand. Eurosport sänder British Superbike och här nedan kan ni se helgens tv-tider.

Helgens tv-tider från Brands Hatch sänds via Eurosport:

Söndag 19/10: Live sändning 13.30 Eurosport 2
Söndag 19/10: Eftersändning 22.45 Eurosport 2
Eftersändningar visas under större delen av V. 42, för att se tider samt vilken kanal, besök tv.eurosport.se

Tidsschema för finalen i BSB Superbike på Brands Hatch:

Fredag:
Friträning 1: 10.10-10.55
Friträning 2: 14.35-15.20

Lördag:
Friträning 3: 09.35-10.15′
Kval 1: 12.15-
Kval 2: 12.42-
Kval 3: 13.01-
Race 1: Start: 15.45

Söndag:
Warm up: 10.00-10.10
Race 2: Start 12.30
Race 3: Start 16.00

Tider ovan är baserade på Brittisk tid.

Webbinfo:
Facebook: filipbacklund14
Twitter: @filip_backlund
Instagram: @filipbacklund14
Internet: www.filipbacklund.se

Live-uppdateringar samt resultat:
www.britishsuperbike.com